Апеляційний суд відмінив рішення господарського на користь Олександрійської міськради

Рішення Олександрійської міської ради про передачу земельної ділянки під ринком «Айсберг» комунальному підприємству «Олександрійський центральний ринок» у судовому порядку визнане законним. 

Про йдеться в повідомленні на сайті Олександрійської міськради.

Дещо про суть справи. 9 серпня 2013 року Олександрійська міська рада прийняла рішення №1130, яким вилучила земельну ділянку, що під ринком «Айсберг», до земель запасу та передала її комунальному підприємству «Олександрійський центральний ринок» у постійне користування.

ТОВ «Айсберг» подало скаргу до суду на відповідне рішення. 30 січня 2014 року Дніпропетровський господарський апеляційний суд виніс постанову, якою задовольнив апеляційну скаргу Олександрійської міської ради по справі за позовом ТОВ «Айсберг» і визнав рішення міської ради від 09.08.2013 року законним.

Обґрунтуванням задоволення скарги колегією судів апеляційної інстанції є те, що при прийнятті міською радою рішення 1573 від 10.09.2010 року «Про поновлення договорів оренди земельної ділянки», рада не була поінформована, що поновлює нікчемний правочин (договір оренди, що не пройшов державну реєстрацію), так як депутат міської ради V скликання, він же директор ТОВ «Айсберг» А.Сібірцев приховав цей факт від депутатів.

З’ясувавши всі обставини справи, апеляційний суд скасував раніше прийняте рішення Кіровоградського обласного господарського суду та визнав, що Олександрійська міська рада правомірно своїм рішенням скасувала п.29 рішення №1573 від 10.09.2010 року. На підставі зазначеного, колегія суду вважає, що суд першої інстанції при винесенні оскаржуваного рішення не з’ясував обставини, що мають значення для справи, а тому рішення по даній справі слід скасувати та прийняти нове, яким відмовити у задоволенні позовних вимог ТОВ «Айсберг», а рішення Олександрійської міської ради визнати законним.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар