Кропивницькі університети потрапили в рейтинг кращих закладів України

ЦДУ ім. Винниченка

На сайті Освіта.ua оприлюднили щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus. До сотні кращих закладів потрапили Центральноукраїнський національний технічний університет та Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Освіта.ua.

Для складання рейтингової таблиці врахували кількість публікацій, цитувань та індекс Гірша (показник, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань).

Згідно з результатами рейтингу 2024 року найвищий індекс Гірша серед українських закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка.

Друге місце рейтингу Scopus посідає Харківський національний університет ім. Каразіна. На третій позиції – Львівський національний університет ім. Франка.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет ім. Мечникова.

На 15-му рядку в таблиці бачимо релокований на Кіровоградщину через велику війну Донецький національний медичний університет.

136 рядок в таблиці займає Центральноукраїнський національний технічний університет, який минулоріч перебував на 125 місці.  Центральноукраїнський державний університет ім. В. Винниченка порівняно з минулим 116 місцем опустився на 153 сходинку.

Найнижче в рейтингу серед ЗВО  опинився Донецький  державний університет внутрішніх справ (також релокований на Кіровоградщину) , який зайняв 169 місце порівняно з минулорічним 174.

Нагадаємо,  довічну стипендію призначили професорові кропивницького вишу

Читайте також: понад 100 продуктових наборів видали студентам-переселенцям у Кропивницькому (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар