На Донецькому та Маріупольському напрямку бойовики продовжують вести мінометні обстріли

На Донецькому напрямку бойовики продовжують здійснювати мінометні обстріли на ділянках, де відбувається найзапекліше протистояння. Зокрема, це район Донецького аеропорту й Горлівської агломерації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Поблизу Авдіївки і Опитного бандформування стріляли з 82- і 120-мм мінометів, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Також бойовики здійснили обстріл по позиціям сил АТО зі 152-мм артилерії біля шахти «Путилівської» (також відомої як «Шахта Бутовка»). З іншого боку, в районі Горлівки, продовжується вогонь з ворожих мінометів неподалік села Ленінське і Новгородського. Біля останнього бойовики також застосували зенітну установку, гранатомети та стрілецьку зброю.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

На півдні цієї ділянки окупанти застосували артилерію поблизу села Кам’янка та стріляли з мінометів біля Красногоровки, а неподалік Новоселівки Другої зафіксована збройна провокація з застосуванням гранатометів та стрілецької зброї. Усього на цій ділянці ворог випустив 134 мінометних міни та 25 артилерійських снарядів. Також ще одна збройна провокація відбулася біля селища Луганське, що на світлодарській дузі.

Луганський напрямок

Бойовики двічі стріляли зі стрілецької зброї біля села Богуславське. Ще одна збройна провокація з застосуванням гранатомету відбулася у Новозванівки. Тут також вів обстріл ворожий снайпер.

Маріупольский напрямок

Незаконні збройні формування тричі стріляли з мінометів біля Мар’їнки, внаслідок чого було поранено місцеву мешканку. Українські правоохоронці допомогли доправити жінку до лікарні.

Ще мінометні обстріли з боку бойовиків відбулися у південної частині Красногоровки та в районі Талаківки. Усього окупанти випустили 34 мінометні міни.

Під час інших провокацій неподалік цих населенних пунктів бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Талаківки противник зробив постріл з БМП. Крім того, поодинокі провокації з боку бойовиків із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів були зафіксовані біля Павлополя та Славного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення. Це сталося в районі Авдіївки та Мар’їнки.

Втрати бойовиків за добу

Четверо загинули та троє отримали поранення зі складу одразу трьох підрозділів так званої «ДНР», які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп на Маріупольському напрямку та здійснювали мінометні обстріли сил АТО в авдіївській промзоні.

Дані ГУР МОУ

Продовжується  падіння рівня дисципліни серед бойовиків. Командир розвідувальної роти так званої «7-ї окремої  мотострілецької бригади», що розташована у Дебальцевому, написав рапорт про звільнення, щоб повернутися до Росії. Про бажання звільнитись також заявили всі  командири взводів цього бандитського формування.

Також, як повідомляє військова розвідка, противник намагається витіснити сили АТО з вигідних позицій у районах Авдіївки, Мар’їнки та Новотроїцького. 12 червня у Донецьку пройшла спільна нарада за участю ватажків так званої «ДНР» та керівного складу підрозділів ФСБ та Федеральної служби військ національної гвардії  РФ. На цій нараді було прийнято рішення про подальше нарощування розвідки у авдіївській промзоні, в районі Донецького аеропорту, Красногорівці,  Мар’їнці та Новотроїцькому.

Також було вирішено посилити тактичну групу бойовиків у районі Мар’їнки додатковими підрозділами так званої «100-ї окремої  мотострілецької бригади», що розташована у Донецьку. З Донецька до Олександрівки було переміщено мотострілецький та вогневий взводи, а з Макіївки до Ясинуватої – реактивну артилерійську батарею «Градів».

Правоохоронці затримують учасників бандформувань

Вчора у Краматорську СБУ затримала двох бойовиків так званої «ДНР». Чоловіки приєдналися до бандформувань у квітні 2014 року. Вони патрулювали місто, чергували зі зброєю на ворожих блокпостах, перевіряли документи та автомобілі громадян. Після того як українські військ звільнили Краматорськ, бойовики залишили місто, але незабаром туди повернулись, розчаровані побаченим на окупованих територіях.

Також вчора прикордонники Краматорського загону затримали батька та сина, які причетні до діяльності незаконних збройних формувань. З травня по липень 2014 року вони брали активну участь у складі підрозділу противника. Наразі затриманих передали представникам Національної поліції в Донецькій області.

Учасник бандформування на призвісько «Зуб» добровільно здався поліцейським

38-річний чоловік втік з окупованого Донецька та став співпрацювати з українськими правоохоронцями у рамках програми «Повернись додому». Встановлено, що чоловік понад рік перебував у лавах бандформувань, куди він вступив з метою заробити. Однак обіцяних грошей він так і не отримав, що й змусило його тікати до території вільної України.

Спецслужби протистоять каналам російської пропаганди

СБУ заблокувала ретрансляцію майже двох десятків заборонених російських телеканалів. Місцевий підприємець ретранслював їх у власній телекомунікаційній мережі. Правоохоронці офіційно попередили приватного підприємця. У разі подальшого правопорушення чоловіка буде притягнуто вже до кримінальної відповідальності.

Українські військовослужбовці вилучають зброю в районі проведення АТО

На Луганщині поруч з контрольним пунктом «Золоте» прикордонники виявили 122-міліметровий артилерійський снаряд, 3 реактивні гранати, а також боєприпаси для станкового та підствольного гранатометів.

1211

На блокпосту у Костянтинівці поліцейські вилучили з мікроавтобусу 3 гранатомета, 10 гранат та вибухівку вагою майже у півкілограма.

21222625242327282929-1

Українські військові продовжують знешкоджувати вибухові пристрої, що були залишені окупантами

За минулий тиждень групи сапери ЗСУ знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів, перевіривши понад 6 гектарів території.

Українські військові продовжують активну участь у багатонаціональних навчаннях

У ході навчання «Анаконда-2016» у Польщі, сили литовсько-польсько-української бригади провели операцію з виявлення та нейтралізації бандформувань.

За легендою, механізований батальйон ЗС Польщі отримав завдання взяти під контроль територію, попередньо захоплену бойовиками, знекшодити противника та забезпечити безпеку цивільного населення. Далі механізована рота на БМП-1 оточила територію проведення операції. Коли бандформування відмовилося здатися, на місце прибув польсько-український підрозділ, який нейтралізував умовного ворога.

313233343536373839

Сьогодні країна згадує про трагедію збитого літака Іл-76 у 2014 році

41

Внаслідок терористичного акту вчиненого російськими найманцями, 40 десантників 25-ї окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу загинули при посадці в Луганському аеропорту. Кожен з них – герой, який віддав життя за незалежність та територіальну цілісність України. Жоден з воїнів не був забутий і пам’ять про них назавжди буде у серці кожного українця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар