На Кіровоградщині секретар сільради “попався” на хабарі в 2000 грн

Прокуратурою Добровеличківського району розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення секретарем однієї з сільрад району дій, що містять корупційну складову. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, посадовець за одержання 2 тис. грн неправомірної вигоди видав завідомо неправдивий офіційний документ – дублікат заповіту від померлої у 1996 році особи. Крім того, встановлено факти протиправної видачі довіреностей проуповноваження певних осіб провести державну реєстрацію земельних ділянок чи провести державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно без відома громадян, від імені яких і видавались зазначені довіреності. Злочинні дії посадовця було виявлено прокуратурою району в ході вивчення законності діяльності сільських рад в сфері додержання та застосування антикорупційного законодавства.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар