Бойовики під “кайфом” продовжують обстріл українських військових (РНБО)

Днями сили АТО поінформували спостерігачів Спеціальної моніторинговій місії ОБСЄ про зосередження ворожих танків та самохідних артилерійських установок калібру понад 100 мм у районах Сокільників, Гольмівського та Донецька.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за даними військової розвідки, морально-психологічний стан бойовиків, які входять до першого та другого корпусів під керівництвом російських кадрових офіцерів, вкрай низький. Незадовільне харчове та фінансове забезпечення призвело до зловживання алкоголем та наркотиками внаслідок чого збільшилася кількість хаотичних обстрілів бойовиками як своїх позицій, так і позицій сил АТО.

Крім того, розвідка доповідає, що російське окупаційне командування розповсюджує чутки про можливий наступ української армії. Це робиться не тільки для того, щоб спровокувати Збройні Сили України, але й має на меті вирішити проблему браку житла для бойовиків на зимовий період. Втім, дана інформація не відповідає дійсності: Україна дотримується перемир’я, виконуючи Мінські домовленості.

Хроніка бойових дій на сході України за минулу добу

Луганський напрямок

Вчора було спокійно, за винятком двох випадків ведення бойовиками неприцільного вогню у напрямку наших позицій поблизу селища Троїцьке. Там НЗФ відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Кількість обстрілів помітно збільшилася, порівняно з минулою добою. Так, вчора бойовики 33 рази відкривали вогонь на цьому напрямку.

Відновилися ворожі обстріли у районі Світлодарської дуги. Поблизу селища Луганське противник відкривав неприцільний вогонь із крупнокаліберних кулеметів чотири рази. Також більше півтори години тривала провокація ворога з використанням стрілецької зброї поблизу села Кодема.

На північ від Горлівки бойовики протягом доби відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. А після заходу сонця обстріляли українські позиції поблизу Зайцевого та Майорська з 82 та 120-мм мінометів.

Противник провів дві збройні провокації поблизу Верхньоторецького із застосуванням стрілецької зброї загальною тривалістю близько 50 хвилин.

У районі Донецького аеропорту було зафіксовано 7 ворожих обстрілів, під час яких застосовувалися гранатомети, а також крупнокаліберні кулемети.

Поблизу Мар’їнки вчора противник тричі порушив режим тиші, застосувавши ручні гранатомети та стрілецьку зброю.

Маріупольський напрямок

Ворог проявляв активність протягом доби після заходу сонця, здійснивши два короткотривалих прицільних обстріли українських позицій поблизу Широкиного з використанням стрілецької зброї.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 військовий отримав поранення.

Українські правоохоронці затримують спільників бойовиків

Служба безпеки України затримала корегувальника артилерії бандформування т. зв. «ДНР». Зловмисник спостерігав за рухом українських військових автоколон поблизу селища Новгородське. Здобуту інформацію він передавав ватажкам бандитів для подальшого обстрілу українських позицій та мінування доріг.

Також поліцейські у Лисичанську затримали раніше судимого мешканця Алчевська – члена бандформування т. зв. «ЛНР». 26-річний бойовик зі зброєю в руках здійснював незаконний огляд транспорту та громадян у тимчасово окупованому місті Зоринськ Перевальського району на Луганщині. У листопаді 2014 року він спільно з громадянами Росії брав участь у бойових діях проти ЗСУ неподалік Дебальцевого.

2221

Окрім цього, співробітники СБУ виявили схованку зі зброєю поблизу села Покровське Артемівського району Донецької області.

Оперативники вилучили протитанкові та протипіхотні міни. Також у схованці було знайдено пристрій для виготовлення розтяжок – дроти, запалювальні ракети та запали.

3331

Збройні Сили України передають гуманітарну допомогу жителям прифронтових селищ та міст

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва спільно з волонтерськими організаціями доставили медичні препарати та ліки до міських лікарень Мар’їнки, Красногорівки та Курахового. Військовослужбовці також передали засоби гігієни та харчові набори багатодітним сім’ям, які проживають у Красногорівці. Крім того, офіцери групи забезпечили супровід місії Бюро комітетів більшості ООН в селищі Піски, щоб налагодити контакти з місцевими мешканцями.

4142

Поширити:

Залишити коментар:

коментар