На Кіровоградщині за ремонт дитячого садка заплатила Німеччина

В селі Цвітному Олександрівського району урочисто відкрили реконструййований за кошти німецького фонду дитячий садок. Про це кореспонденту Першої електронної повідомив Цвітненський сільський голова Віктор Ліхненко.

З його слів, усі ремонтні роботи згідно проекту проведено за кошти Федеративної Республіки Німеччини через банк розвитку KFW та реалізовано за допомогою соціальних інвестицій Українського фонду соціальних інвестицій. Вартість проекту – понад 1,5 мільйона гривень. Із них кошти фонду – 1,2 мільйона, 300 тисяч гривень – кошти місцевої громади.

У дитсадку повністю змінили дах, капітально утеплили горище, стіни будівлі, зміцнили та утеплили фундамент, вивели відмостку, провели монтаж водозливів. Також було здійснено протипожежну обробку конструкції та виконано енегроаудит. Всі ці роботи проводило підприємство з Кіровограда ТОВ «Златопілля».

Місцеві жителі дуже тепло і урочисто зустрічало спонсорів та гостей – за українськими традиціями – з хлібом-сіллю, рушниками, танцями і піснями.

Право перерізати червону стрічку до нового дитячого садка було надано представнику німецького банку розвитку KFW Уно Фіцу та заступнику голови обласної державної адміністрації Сергію Коваленку. До речі, для їхнього знайомства перекладач не був потрібен, оскільки Сергій Коваленко, як колишній учитель іноземної, дуже добре володіє німецькою.

“І хоча у наступному році Цвітненська громада не має вже права претендувати на реалізацію нового проекту від Українського фонду соціальних інвесицій, планів у нас ще багато”, – зазначив Віктор Ліхненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар