Кіровоградська міськрада продала фірмі депутата землю в 20 разів дешевше ринкової ціни

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська міська рада прийняла рішення про продаж ТОВ «Апріка» земельної ділянки 0,06 га під роботу медичного центру за 0,25 млн грн – в 20 разів дешевше ринкової вартості. За дане рішення у вівторок 22 вересня проголосувало 44 депутати.

Про це повідомляють «Наші гроші».

Згідно проекту рішення, продана земельна ділянка розташована в центральній частині Кіровограда за адресою вул. Велика Перспективна 28-а. Відомо, що покупець ще в березні заплатив авансом 50% від вартості угоди.

Таким чином, ціна одного квадратного метру проданої ділянки склала 398 грн. В той же час, за даними експертів з оцінки нерухомості, вартість квадратного метру землі в центральній частині Кіровограда складає $400- 500. За офіційним курсом НБУ станом на 22 вересня, це становить від 8,74 тис грн. до 10,92 тис. грн.

Таким чином, ринкова вартість ділянки починається від 5,41 млн. грн., що в 20 разів більше, ніж передбачено рішенням міськради.

Засновниками ТОВ «Апріка» є Микола Грицай (керівник ТОВ «Титан-плюс», що спеціалізується на оптовій та роздрібній торгівлі пальним), та Сергій Бондарчук (завідуючий відділенням торакальної хірургії Кіровоградської обласної лікарні та депутат Кіровоградської міськради від фракції «Батьківщина»). За даними «Наших грошей», Бондарчук приймав участь у голосуванні, однак як саме він проголосував наразі невідомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар