На Кіровоградщині шукають кращих митців і мистецтвознавців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Оголошується конкурс на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства. Премія присуджується за досягнення визначних успіхів в образотворчому мистецтві та створення яскравих мистецьких доробків у різних видах образотворчого мистецтва (живопис, графіка, скульптура, монументальне, театрально-декораційне), які утверджували б національну традицію, зберігали основи класичного мистецтва, впроваджували новітні форми в образотворчому мистецтві, адаптовані до сучасності, були виконані на високому професійному рівні та здобули широке громадське визнання в Кіровоградській області та за її межами; вагомі мистецтвознавчі або історичні дослідження розвитку образотворчого мистецтва Кіровоградщини, пропаганду та утвердження досягнень художників нашого краю.

На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників, мистецтвознавців, істориків, краєзнавців, педагогів образотворчого мистецтва, що пройшли фахове випробування (участь у Всеукраїнських виставках, розгляд художньою радою та інше) та отримали громадське визнання.

Премія встановлюється у трьох номінаціях:

“Національна традиція”;

“Новітні спрямування”;

“Мистецтвознавство та історія мистецтв”.

Твори, висунуті на здобуття премії, приймаються журі обласної премії в галузі образотворчого мистецтва, мистецтвознавства та мистецької освіти імені Олександра Осмьоркіна з 01 вересня до 15 жовтня 2015 року.

Більш докладну інформацію про умови участі в конкурсі та матеріали, що подаються при висуненні творів на здобуття обласної премії, можна отримати в секретаря журі Кімнатного Анатолія Дмитровича, за адресою: Кіровоградський обласний художній музей, вул. Велика Перспективна, 60, м. Кіровоград, контактний телефон (0522) 22-36-98.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар