У жителя Кіровоградської області вилучено боєприпаси та зброю

49-річний житель Новгородківського району зберігав вдома снаряди часів Другої світової війни, мисливську рушницю та більше 120 набоїв різного калібру.

– У рамках операції «Зброя та вибухівка» працівники райвідділу спільно з експертами провели санкціонований обшук на території домоволодіння жителя одного з сіл. У результаті на присадибній ділянці було виявлено предмети, схожі на 4 бронебійних снаряда без підривників калібру 76 мм та корпуси 2 мінометних мін із зарядом вибухової речовини калібру 82 та 81 мм зі слідами корозії. Також на підвіконні коридору житлового будинку зберігався кулеметний патрон калібру 12,7 мм часів Другої світової війни, – повідомив керівник Новгородківського РВ УМВС України в області Владислав Лисенко.

Крім того, в одній з кімнат було виявлено сумку з набоями калібру 5,45 мм у кількості шістдесяти штук, одноствольну гладкоствольну мисливську рушницю у розібраному стані та 68 набоїв до неї 12 калібру, повідомляє Новгородківське РВ УМВС України в Кіровоградській області.

За поясненням чоловіка, зброя з набоями залишилася йому у спадок від померлого родича, боєприпаси та набої калібру 5,45 мм він знайшов у лісосмузі поблизу села під час заготівлі дров і зберігав усе в якості колекції без мети збуту.

Вилучені предмети направлено на експертизу до НДЕКЦ при УМВС в області. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу стосовно чоловіка.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, триває. Згідно з санкцією статті подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар