Половині кіровоградських військових не вистачає землі?

Сьогодні, 6 травня, у Кіровоградській ОДА відбулося засідання  обласної комісії з питань забезпечення реалізації учасникам АТО конституційних прав на отримання земельних ділянок під керівництвом Віти Атаманчук.

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, на засідання також завітали учасники АТО, які незважаючи на законні підстави, замість земельних ділянок отримують відмови або глухе мовчання.

Присутніх учасників АТО цікавила земля в районі Лелеківки. За словами Романа Шульги, демобілізованого бійця 79-ої аеромобільної бригади, коли він з дружиною ходив оформлювати земельну ділянку, то їхні імена просто занесли в зошит. Ніякої заяви військовий не писав, ніяких інших документів у нього не брали і після того навіть не телефонували. Тому, чи отримає він земельну ділянку, Роману Шульзі невідомо.

Дещо інша ситуація склалася у бійців 42-го батальйону тероборони. Олександру Гавію та Олександру Терлецькому вчора прийшли відмови на отримання земельної ділянки на Лелеківці. Чому так – військовим не пояснили.

Як стало відомо під час засідання, на Лелеківці виділено всього 337 земельних ділянок. Претендентів на землю ж удвічі більше. Зважаючи на озвучену інформацію, заступник голови ОДА Віта Атаманчук доручила своїм помічникам і всім компетентним органам розібратися з кожним окремим випадком.

Загалом, станом на сьогодні у Кіровоградській області є у запасі 4,29 тис. га землі, яку можуть отримати учасники АТО. 1057 дозволів на отримання земельної ділянки вже видано. Середній розмір земельних ділянок на одного військового – 1,65 га.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар