Антикорупційне бюро очолив уродженець Компаніївки

Президент Петро Порошенко призначив Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро.

Про це Глава Держави оголосив під час церемонії представлення директора Національного антикорупційного бюро, передає агенція Укрінформ.

«Я підписав указ про призначення на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Сергійовича Ситника», – сказав Порошенко.

Ситник народився 19 серпня 1979 р. у смт Компаніївка Кіровоградської області.

Освіта: Національна юридична академія імені Ярослава Мудрого (2001).

З 2001 по 2003 рр – помічник прокурора, слідчий, старший слідчий Ленінського району Кіровограда.

У 2004-2008 рр – старший слідчий, в.о. керівника слідчого відділу, керівник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області.

У 2008-2011 рр – начальник слідчого відділу прокуратури Київської області.

З жовтня 2011 р. займається адвокатською практикою у складі адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Юридичні гарантії»; за сумісництвом юрист ТОВ «Компас».

Ситник задекларував за минулий рік 23,5 тис. грн, інші члени родини заробили 113 тис. грн. Дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна – 218 тис. грн. Претендент також задекларував квартиру 82 кв. м, його родині належить земельна ділянка площею 4 сотки у Криму, автомобіль Hyundai Elаntra.

Нагадаємо, 14 квітня Президент провів зустріч із фіналістами конкурсу на посаду директора Антикорупційного бюро Артемом Ситником і Миколою Сірим. Раніше конкурсна комісія з відбору кандидатів на своєму засіданні 7 квітня затвердила ці кандидатури на посаду директора НАБ. Всього на посаду голови Антикорупційного бюро претендували 176 осіб.

На повне формування і набір персоналу Бюро за законом відводиться 6 місяців від дати набуття чинності закону про бюро (25 січня). Тобто, до 25 липня 2015 року директор Антикорупційного бюро має сформувати 7 регіональних управлінь та набрати до 700 осіб персоналу, з яких до 200 мають бути начальницького складу.

Завданням Національного антикорупційного бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар