Кіровоградці першими в Україні підпримали всесвітню акцію (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградські студенти разом із Українською асоціацією студентського самоврядування розпочали інформаційну кампанію на підтримку студентів М’янми.

Як повідомила Першій електронній студентка Євгенія Ткаченко, зараз по всьому світу розпочалась інформаційна підтримка цих студентів, які борються за свої права. «Студенти різних країн роблять фото з такими написами як ми, тому що підтримують їх. Ми перші в Україні таке зробили,» – говорить Євгенія.

Нагадаємо, нещодавно Україська асоціація студентського самоврядування провела регіональний семінар у Кіровограді.

Для довідки: 

За матеріалами euronews

Кількасот студентів М‘янми (Бірми) наприкінці січня розпочали протестну ходу у північному місті Мандалай. Вони вимагають змін до законів, якими регулюється вища освіта, зокрема йдеться про розширення прав студентських спілок. Молоді люди виступають проти централізованої системи вищої освіти, яка, на їхню думку, обмежить незалежність університетів.

Під час мирної ходи у місті Летпадан студенти зіткнулися з поліцією. П‘ятеро з них заарештовані. Поліцейські вишикувалися у Летпадані, аби перешкодити студентам рухатися далі на південь. Поліція застосувала кийки проти студентів, які намагалися проштовхатися крізь правоохоронців.

Уряд раніше погодився на переговори зі студентами. Протести є вкрай рідкісними у М‘янмі, країні, якою донедавна правили військові.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар