Кіровоградські студенти вшанували пам’ять Володимира Івасюка (ФОТО)

Вчора, 4 березня, у галереї «Єлисаветград» відбувся вечір пам’яті композитора та поета Володимира Івасюка — “Візьми з собою мою пісню — я в неї щастя наспівав…”


Вхід у галерею був вільним, а до участі могли долучитися всі бажаючі — музикант чи декламатор. Вечір до Дня народження митця об’єднав велику кількість людей абсолютно різного віку та статусу. Для значної частини присутніх цей захід став можливістю познайомитись з творчістю Володимира Івасюка.

«Шкода, що ми так мало знаємо про Івасюка. Це однозначно та постать, про яку варто говорити. Нам усім складно оцінити його вклад в українську музику. Володимир був невиправним оптимістом протягом усього життя. І дуже важливо, що таким він залишається і в своїх піснях. Було приємно бачити на сьогоднішньому вечорі так багато молодих ініціативних людей, завдяки яким, власне, захід став реальним», – прокоментувала мистецьку ініціативу Ірина Ткаченко, організатор вечору.

На вечорі пам’яті лунали, як справжні хіти, так і маловідомі пісні Володимира Івасюка. Зачитували і листи композитора, адресовані до матері. Об’єднуючою ланкою усього заходу став фрагмент документального фільму про трагічну долю митця. Важливо, що вечір не був схожий на академічний захід з довгими нудними промовами. Адже що скаже про композитора краще за його пісні?

Один з гостей заходу, Олександр Ратушняк, поділився власними враженнями: «Що ми знаємо про Івасюка? Мабуть, чи не кожен відповість лиш те, що це автор «Червоної рути» та композиції «Я піду в далекі гори». Дивно, але пісні, які написав Володимир Івасюк, ми часто асоціюємо з іншими виконавцями — з Софією Ротару чи Олександром Пономарьовим. Важливо, що цей захід відбувся, що всі присутні мали змогу наблизитись до такої постаті, як Івасюк».

Крім того, організатори вечору запропонували всім присутнім придбати лімітовану колекцію авторських листівок, які створила художниця Ольга Макаревич за мотивами пісень Володимира Івасюка, а також патріотичні магніти, листівки та наліпки. Мета розпродажу була благодійною. Всі виручені кошти організатори пообіцяли передати на лікування Вадимові Довгоруку — це один з бійців, який був серйозно поранений під час виводу українських військ з-під Дебальцевого. Небайдужі кіровоградці пожертвували важкопораненому солдату більше тисячі гривень.

Вікторія Гапоненко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар