У Кіровограді вшановують пам`ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

Сьогодні о 12:00 у Кіровограді на площі Героїв Майдану, де рік тому збирався місцевий Євромайдан, на боротьбу з яким тодішня влада організовано збирала «Антимайдан» і кидала загони організованих «тітушок», пройшов молебен за загиблими Героями Небесної Сотні.

Церемонія, на якій були присутні кілька сотен людей, у тому числі керівники міста та області, правоохоронних органів та військового комісаріату, розпочалася з покладання квітів до неофіційного пам`ятника Небесній Сотні офіційними особами.

На церемонії були присутні і ті, яких тоді, під час трагічних подій боротьби злочинної влади з власним народом, брали активну участь у придушенні мирних мітингів громадян.

Молебен проводив Владика Марк, єпископ Кіровоградський і Голованівський Української Православної церкви Київського Патріархату, церкви, яка тоді, під час Майдану, чітко і однозначно стала на бік свого народу. Після молебну Владика Марк звернувся з проповіддю до присутніх.

Священик наголосив, говорячи про Героїв Небесної Сотні, що «ці люди ризикували життям, щоб ми жили інакше. Що ми зробимо з цією жертвою? Будемо збирались на заходи «для галочки», чи змінимо життя країни? Нас тоді примусово ділили не за релігійними чи ідейними переконаннями, а на тих, хто любить країну, і хто її не любить. Ділили штучно привнесеними ідеями «руського миру» і «слов`янського єдинства». Зараз, незалежно від переконань, ми повинні об’єднатися у любові до Батьківщини».

Чиновники від промов утримались.

Активісти Євромайдану цей захід переважно проігнорували. Кіровоградський Євромайдан запланував власну програму вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні:

17.00 – панахида, мітинг, на якому, поряд з виступами учасників Революції Гідності демонструватимуться фото- та відео-ілюстрації подій на майданах Києва та Кіровограда.

19.00 – хвилина мовчання, свічки, запуск “небесних ліхтариків”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар