У Кіровограді на каппінгу П’єро читав вірші, а діти співали “Воїнів світла” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 19 лютого, у Львівській майстерні шоколаду кіровоградці традиційно дегустували творчість. Цього разу темою Поетичного каппінгу була боротьба.

Як розповіла під час каппінгу одна з організаторок Вікторія Гапоненко, вони не обмежували учасників темою боротьби на Майдані. Тож вечір був насичений і романтичною лірикою, і патріотичними поезіями. Окрім того, на екрані транслювались сюжети новин епохи революції та відео, присвячені пам’яті Небесної сотні, від яких по шкірі бігли мурахи.

Олександра Панченко, яка брала участь у каппінгу вперше, перед виступом розповіла, що дівчата-організатори запропонували їй прочитати вірші і попросили обрати щось, від чого не хотілося б померти. Тому Олександра прочитала поезію Григорія Чубая, яка завершувалася рядками: «Все робіть по-дорослому, тільки смійтеся по-дитячому».

Суті цих рядків кіровоградці (можливо, несвідомо) дотримувались протягом усього вечора: по-дорослому вдумувались у серйозний смисл революційних віршів та по-дитячому сміялись, коли на сцені відбувались номери з яскравою живою енергетикою. Для прикладу, хор майбутніх солідних чоловіків, а поки що маленьких і миленьких хлопчиків, здивував і парадував гостей кав’ярні не лише буйними паростками вокального таланту, а й сильою духу і не дитячим сприйняттям світу. Після першого ж виступу аматорського гурту, у нього з’явився  власний фан-клуб, до якого входять усі присутні на каппінгу. А виконували хлопчаки безсмертний хіт «Воїнів світла». Діти майстерно витягували складні ноти під акомпанемент укулєлє Євгена Манженка, а глядачі їм жваво підспівували.

Із дивним “макіяжем” вийшов на імпровізовану сцену кіровоградський поет Артем Луценко. Деякі гості навіть чекали від нього пантоміми, проте Артем все ж читав поезію: кілька віршів Поль Іщука, класиків Василя Стуса, Євгена Плужника і, звісно ж, свої. На останок, на словах поезії Євгена Маланюка: “І в П’єро запалав поет..” – відкрилась таємниця гриму і гості зрозуміли, що пантоміми не буде.

Окрім того, згадали митці і про загиблого Андрія Кузьменка. У напівтемряві, під мерехтіння свічок, Альона Олійник та Дмитро Душейко виконали пісню «Мовчати». А Ольга Ткаченко прочитала “Лист до Президентів”, навколо якого останнім часом з’явилось так багато чуток.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар