Вихованці дитячого будинку і досі знаходяться під тиском тоталітарного директора (ВІДЕО)

У Кіровограді директора дитячого експериментального будинку “Наш дім” звинувачують у тоталітарних методах виховання сиріт. Наразі керівництво будинку перевіряє спеціальна комісія та обласна прокуратура.

Ірина Татарчук лише півроку на посаді виконувачки обов’язків директора дитбудинку. Але вже встигла прославитися на все місто. В анонімному листі, розміщеному на місцевому інтернет-ресурсі, її звинувачують у недопустимих методах виховання. Мовляв, вона кричить та нецензурно лається на дітей, дає їм ляпаси, погрожує примусовим лікуванням в психлікарні. Чули такі скарги від своїх вихованців і колишні співробітники закладу  – повідомляють “Подробности”.

“До мене постійно діти приходять, мої колишні вихованці, і постійно скаржаться вже протягом декількох місяців про те, що їх утискають, фізичне, моральне насильство, намагаються запхнути в “дурдом” на лікування”, – каже колишній вихователь Кіровоградського дитячого будинку “Наш дім” Дмитро Завражний.

Ірину Татарчук застаємо на робочому місці. Усі звинувачення вона відкидає.

“Більшість фактів вигадані або перекрученні. Людина, яка виклала цю інформацію, була анонімнимною. Якщо людина говорить про конкретні факти, вона повинна говорити це в обличчя”, – наполягає Ірина Татарчук.

На анонімку уже зреагували і в мерії, і в прокуратурі. У дитячому закладі проводять перевірку. І вже є перші висновки.

“Як спосіб виховання, виконуючою обов’язки директора, застосовувалися такі методи – це авторитарні методи тиску, ультимативні накази. Застосовується ряд методів, наприклад, пошкодження особистих речей”, – повідомила начальник відділу захисту прав та свобод дітей прокуратури Кіровоградської області Алла Мороз.

Остаточні результати перевірки обіцяють оприлюднити вже наступного тижня. А поки Ірина Татарчук і далі виховує вісімнадцять мешканців дитбудинку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар