Будинок-інтернат «Наш дім»: скандал розгортається

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 4 лютого, відбулося планове засідання комітету кіровоградської міськрадиз питань захисту дітей. Зазвичай на такі засідання пресу не запрошують, але сьогодні зробили виняток. Причина – стаття в одному з кіровоградських видань, у якій розповідається про двічі судиму мешканку Кіровограда, яка не може поновити опіку над 3 своїми дітьми, що знаходяться в будинку-інтернаті «Наш дім».

Більше ніж годину чиновники та десяток журналістів «аналізували» статтю, яка, на думку місцевих управлінців, не відповідає дійсності і висвітлює проблему лише з одного боку. Лише під кінець зустрічі, вдосталь насолодившись розбором матеріалу та емоційними випадами «яка погана мама, що нічого не робить, і які погані журналісти, що пишуть про неї», згадали  про основне – ситуацію навколо будинку-інтернату «Наш дім», де рівень напруги між директором та вихованцями сягнув верхньої межі.

Вихованець будинку написав на Ірину Татарук (директора «Нашого дому») заяву в міліцію, а хтось не витримав – і надіслав анонімку на один з місцевих інтернет-ЗМІпро упереджене ставлення директорки до деяких вихованців. Зрештою, анонімний лист, опублікований у ЗМІ, змусивчиновників узятися за вирішення проблем дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які проживають у будинку-інтернаті «Наш Дім».

Сергій Колодяжний (заступник голови КМР) запевнив присутніх, що службою у справах сім’ї та молоді Кіровоградської ОДА створено комісію, яка займається вивченням цієї справи і найближчим часом (скоріш за все, наступного тижня), громадськість матиме перші результати їхньої діяльності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар