Чергова спроба «безправного гуртожитку» домогтися справедливості

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Проблема так званого «безправного гуртожитку», що розташований за адресою проспект Університетський, 21, вже не один рік розглядається різноманітними інстанціями, від місцевих судів до обласних рад, але, як мовиться, «віз і нині там». 

Нагадаємо, гуртожиток знаходиться у власності приватної фірми «Вагран», відтак у місцевих проблеми пов’язані з правом власності на квартири та загрозою фактичного виселення. І ось в новому році мешканці гуртожитку звернулися за відповідями до обласної прокуратури.

Одразу скажемо: зустріч з виконуючим обов’язки прокурора області Леонідом Панченком, на котру журналістів запросили самі жителі гуртожитку, відбулася. Однак, не в тому форматі, на який очікували візитери.

Пан прокурор чи то втомився від камер за час протистоянь із Самообороною під стінами обласної прокуратури, чи просто не побажав спілкуватись у присутності представників ЗМІ, однак запропонував провести зустріч за зачиненими дверима. Пожильці з таким варіантом не погодились та намагались відстояти право журналістів бути присутніми на зустрічі.

Врешті, візитерам довелося погодитися на умови прокуратури і поспілкуватися з Панченком без ЗМІ. Новини, одначе, не порадували – жодних нових даних по справі у прокуратури немає, відтак і підстави для ініціювання додаткової перевірки також відсутні. Вирішенням ситуації ж має займатись виключно міська влада шляхом домовленостей з власниками гуртожитку – ПП «Вагран».

Конфлікт продовжується, і судячи з радикальних настроїв жителів гуртожитку, відстоювати свої інтереси вони планують до переможного кінця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар