Аварійні відключення: перші результати – вибухи котлів та голодні діти?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Аварійні відключення світла призвели до колапсу у навчальних та дошкільних закладах в Новоукраїнці. 

У Новоукраїнській ЗШ № 4 через аварійне відключення електроенергії вийшов з ладу новий котел. В іншій школі – №3 – через зупинку паливних насосів котел ледь не вибухнув. Переляканих дітей вже хотіли евакуювати з навчального закладу, розповідають працівники школи.

Не краща ситуація складається і в дитячих дошкільних закладах. Через відсутність інформації про те, коли станеться «чергове аварійне відключення», кухарі садочку №1 «Ромашка» не встигають приготувати обіди. А в ДНЗ № 5 «Берізка», за словами вихователів, температура в кімнатах коливається на межі допустимої. Вихователі не можуть попередити батьків про ймовірність холодного, а можливого й голодного дня, бо самі не знають, коли це може статися.

Від чималих збитків потерпають і місцеві підприємства, які займаються випічкою хліба, здоби та інших борошняних виробів. Пекарі на підприємствах нарікають, що в печах засох хліб і став непридатним для продажу.

Жителів району, керівники підприємств, представники місцевої влади, розуміючи проблему енергетичної галузі, просять хоча б зрідка, коли це можливо, повідомляти про можливі відключення завчасно.

Люди ж налаштовані більш категорично. Часті «неоголошенні» знеструмлення ледь на стали поштовхом до пікету під стінами адміністративної будівлі районних енергетиків. Зокрема, про такі наміри місцеві мешканці повідомляли до редакції районної газети «Новоукраїнські новини».

Наразі аварійні відключення, що трапляються по кілька разів на день, практично «вкладаються» в обумовлені дві години.

Олена Комісаренко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар