Волонтерів АТО офіційно реєструватимуть

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Набрав чинності Наказ Міністерства фінансів № 1089 «Про затвердження Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції», опублікований в «Офіційному віснику України» №95.

Реєстр волонтерів АТО – база даних, яка містить інформацію про волонтерів АТО. Реєстр ведеться Державною фіскальною службою України, і певні відомості з нього будуть доступні на офіційному веб-сайті ДФС України.

Згідно з документом, волонтер АТО це – фізична особа-благодійник (громадянин України або іноземець чи особа без громадянства, яка перебуває в Україні на законних підставах), яка досягла вісімнадцятирічного віку, провадить волонтерську діяльність на добровільній та безоплатній основі, внесена до Реєстру волонтерів антитерористичної операції.

Для включення до Реєстру фізособа-благодійник подає до органу ДФС заяву та інші необхідні документи (особисто, поштою або через представника). У заяві вказується категорія (категорії) фізичних осіб, на користь яких надається благодійна допомога. Також вказується дата початку здійснення діяльності в якості волонтера АТО (не раніше 21 листопада 2013).

У разі відсутності підстав для повернення документів на доопрацювання орган ДФС зобов’язаний протягом одного робочого дня з дня отримання заяви включити особу до Реєстру.

Якщо в даних волонтера АТО відбулися зміни, він зобов’язаний протягом 30 календарних днів після виникнення змін подати до органу ДФС відповідну заяву з позначкою «Зміни» в такому ж порядку, як і при включенні до Реєстру.

Виключення волонтера АТО з Реєстру здійснюється також на підставі заяви.

Ознайомитись з повним текстом документа можна на сайті Верховної Ради України – тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар