Подорожненці Світловодського району не наважилися перейменувати вул. Кірова на честь земляка – героя АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У неділю мешканці села Подорожнє Світловодського району провели сільську сходку. Одним із основних питань, яке порушив сільський голова Володимир Воропаєв, було питання щодо перейменування тамтешньої вулиці Кірова.

Пропозиція – перейменувати її на вулицю Михайла Плюща, уродженця цього села, рядового 79-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув у липні поточного року під час виконання бойового завдання в зоні АТО, не пройшла.

Кілька мешканців цієї вулиці заперечили – мовляв, виникне тяганина із переоформленням паспортних та майнових документів, яка, до того, ж потребуватиме фінансових витрат. Їх не переконали навіть запевняння присутнього на сходці голови Світловодської РДА Руслана Степури в тому, що жодних ускладнень не виникне – всі зміни будуть внесені до єдиного реєстру без необхідності їх виправляти в особистих документах. Якщо ж хтось і забажає це зробити, вартість таких змін не перевищить однієї гривні.

Врешті вирішили: якщо дві третини з Кірова відхилять пропозицію жити на вулиці Плюща – будуть опитувати мешканців інших вулиць. Аж поки не «відшукають» вулицю, дві третини мешканців якої не заперечуватимуть перейменуванню.

«Враження таке, що я потрапив у якесь задзеркалля, – сказав по завершенні кореспондентові «Першої електронної» Руслан Степура. – Це ж яку треба мати свідомість – ганьбити пам’ять про свого сучасника-героя, погоджуючись жити на вулиці чужоземного комуно-бандита!».

Віталій АСАУЛЕНКО для «Першої електронної».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар