Незаконно прихопили родовище рідкісних копалин на 2, 2 млн. тонн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пушківське родовище хромових руд, запаси якого за інформацією Держгеоінформ України складають 2,2 млн. т., вартістю десятки мільйонів гривень «випадково» опинилося під земельними ділянками, які було незаконно передані 11 жителям Донецької області у приватну власність.

Як встановлено прокуратурою, земельні ділянки на території Пушківської сільської ради Голованівського району для ведення особистого селянського господарства загальною площею 22 га, під якими знаходиться вказане родовище корисних копалин, передані Головним управлінням Держземагенства у Кіровоградській області.

Фактичною метою отримання зазначених земель мешканцями Донеччини було їх подальше відчуження приватному підприємству, яке в свою чергу має намір видобувати хромові руди.

За втручання прокуратури підприємству не вдалося реалізувати злочинну схему набуття права власності на землі, під якими розвідано Пушківське родовище рідкісних корисних копалин, що за Конституцією є власністю народу України.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області, на даний час у судовому порядку накази Головного управління Держземагенства в області визнаються недійсними та повертаються у державну власність.

Довідково: Хромові руди є нетрадиційними та рідкісними для України корисними копалинами, використовуються вони для виплавки нержавіючих сталей та сплавів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар