Від транспортної ізоляції селище Нове врятував Креатив

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 1 жовтня, автобуси ТП «Автобусний парк» не вийшли на свої маршрути, залишивши без транспортного сполучення жителів селища Нового. Не зважаючи на те, що цього року він вже отримав з державного бюджету цільову субвенцію на відшкодування пільгового проїзду пасажирів у сумі 6,5 млн. грн.. Останній транш – 808 тис. грн. – надійшов цими днями завдяки сприянню народного депутата України Станіслава Березкіна. 

За словами начальник управління транспорту Кіровоградської міської ради Олександра Анкудінова, у міста перед автобусним парком жодних боргів немає – усі суми, зазначені в договорах про перевезення, повністю сплачені. Та керівництво підприємства все-таки «кинуло» новенців.

Зі своїми проблемами мешканці Нового звернулися до народного депутата Станіслава Березкіна. Вислухавши прохання громади, він не залишився осторонь, адже вже багато років стабільно підтримує новенців і допомагає у вирішенні проблем селища.

Так, на прохання Станіслава Семеновича, Група Креатив орендувала два зручні великомістні автобуси (на 52 сидячих місця) для забезпечення комфортного, а головне – стабільного проїзду мешканців с. Нового на період, доки міськрада не знайде постійного перевізника. Перші рейси автобуси «Вольво» зробили вже сьогодні: о 13.30 вони одночасно вийшли з Кіровограда і з Нового.

«Вчора стало відомо про те, що автобусний парк припиняє перевезення пасажирів за маршрутом 274. На прохання Станіслава Березкіна протягом ночі Група Креатив знайшла два автобуси, – розповів Першій електронній директор підприємства з логістики Андрій Садовський. – Вони за день можуть перевозити 1,5 тис. осіб, що повністю забезпечить потреби селища Нового».

Та найприємнішим моментом для новенців є навіть не повернення зручного для них великомістного транспорту, а те, що проїзд у автобусах від Креативу є безкоштовним.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар