Чому УМВС закупило дорогі шоломи та дешеві бронежилети?

Сайт «Наші гроші» оприлюднив інформацію «Кіровоградським бійцям МВС купили на мільйон дешевих бронежилетів та дорогих шоломів». У матеріалі зокрема йдеться про закупівлю для бійців МВС бронежилетів 4 класу захисту по 3210 грн. (Міністерство оборони закуповує такі по 4800 грн.) та шоломів по 4600 грн. (відповідно – 2595 грн.). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За роз’ясненнями з цього приводу Перша електронна звернулася до управління МВС в області. Як повідомила нашому кореспонденту керівник сектору зв’язків з громадськістю УМВС Віталіна Бевзенко, розбіжності в цінах пояснюються кількома факторами. У визначений законодавством період часу управління провело належні тендерні процедури, відповідно до яких поставку захисного спорядження здійснюватиме ТОВ «Матеріалознавство». Але за цей час сталися певні зміни і в цінових пропозиціях, і в податковому законодавстві. Насправді ж придбання шоломів здійснюватиметься з урахуванням зміни ціни в бік зменшення, в т.ч. – й за рахунок відміни ПДВ.

Щодо низької вартості на бронежилети 4 класу захисту. За всіма параметрами вони точно такі ж, які закуповує Міністерство оборони, сертифіковані належним чином і відповідають усім належним вимогам. Порівняно низької ціни вдалося досягти керівництву УМВС завдяки кропітким перемовинам.

Разом із тим, Віталіна Бевзенко пообіцяла, що захисні бронежилети пройдуть належні випробування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар