Сумна статистика: дитячих самогубств в області більшає

Розроблення ефективних методів профілактики дитячих самогубств  обговореювали на міжвідомчій нараді, що відбулася сьогодні у прокуратурі області.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі прокуратури Кіровоградської області

Захід відбувся під головуванням прокурора області Сергія Жолонка за участі голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександра Петіка, представників органів виконавчої влади, правоохоронних органів та органів державної системи профілактики. До участі також було запрошено фахівців в галузі психології, психіатрії, представників всіх профільних державних структур.

«На жаль, причиною сьогоднішнього зібрання виступають не здобутки в сфері охорони дитинства, а навпаки – сумна статистика, яка свідчить про «епідемію» дитячих самогубств», – відкриваючи захід наголосив прокурор області.

Сергій Жолонко зазначив, що стрімке зростання випадків суїциду серед підлітків зумовило ґрунтовне вивчення цього питання відділом захисту прав і свобод дітей прокуратури області. Його результати засвідчили, що більшість із сімей, де діти намагалися покінчити з життям, відносно благополучні.

«Вважаю, що цей факт має стати відправним для оновлення підходу до корекційної та попереджувальної роботи соціальних служб та органів державної системи профілактики. Результат має бути єдиним – припинення поширення тенденції суїцидів серед дітей», – підсумував прокурор області.

За результатами спільного обговорення проблематики учасниками міжвідомчої наради та з урахуванням наданих пропозицій, розроблено проект постанови, який містить ряд дієвих заходів профілактики дитячого суїциду зі строком виконання до кінця поточного року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар