Екс-депутат Лозинський, засуджений за вбивство, вийшов на свободу (оновлено)

Колишній депутат Ради Віктор Лозинський  достроково вийшов з в’язниці за станом здоров’я.

Про це повідомляють депутат Олег Ляшко та голова Пенітенціарної служби Сергій Старенький.

На своїй сторінці у Facebook Олег Ляшко повідомив про звільнення та звинуватив Пенітенціарну службу: “Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили за станом здоров’я з ув’язнення. Він відбував покарання у виправній колонії номер 119 у Мартусовці Київської області з 1 березня 2010, сидіти мав до 1 березня 2020 року. Діагноз скоріш за все йому сфальсифікували, бо раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів. Зрозуміло, що без керівника пенітенціарної служби це було б не можливо. З нагоди свого звільнення у Голованівську на Кіровоградщині Лозинський влаштував салют. За що боролися?”

У відповідь  Сергій Старенький, голова Пенітенціарної служби, заявив: “Деякі діячі повідомляють про причетність Державної пенітенціарної служби до звільнення від відбування покарання В. Лозинського. Вкотре нагадую цим діячам, що служба виконує рішення судів, а не надає їм оцінку. Щодо звільнення цього засудженого повідомляю, що в основу рішення суду лягли висновки лікарів та експертів, яких залучив до справи суддя. Висновки медичної комісії пенітенціарної служби, які надавались суду раніше, не містили в собі даних, що давали б можливість суду звільнити засудженого від відбування покарання. Оцінку стану здоров’я робили лікарі, які не мають жодного відношення до пенітенціарної служби. Сторону державного обвинувачення в суді підтримував прокурор”.

На звістку про те, що Лозинського випустили з-за грат, жителі селища, з якими Першій електронній вдалося поспілкуватися, реагують по-різному. Одні не приховують радості, зазначаючи, що він був хорошою людиною і багатьом матеріально допомагав. Як розповів нам чоловік, наближений до правоохоронних органів Голованівщини, свого часу деякі мешканці району використали судову справу над екс-депутатом, щоб звести власні рахунки, тож нині вони висловлюють побоювання, що опиняться у такій же ситуації.

Чи повернувся екс-депутат, мешканці Голованівська ще не знають: ні на вулицях, ні біля будинку (який, до речі, розташований у центрі селища) Лозинського не бачили. Так само не помітили автівки, якою він міг би приїхати, чи салюту, про який написав Ляшко.

Довідка
Віктор Олександрович Лозинський — колишній народний депутат ВР України 6-го скликання (член фракції «Блок Юлії Тимошенко» з листопада 2007)

Став широковідомим на Україні у зв’язку зі справою про смерть мешканця села Грушка Ульяновського району Валерія Олійника.

16 червня 2010 року поблизу смт. Голованівськ в результаті сутички з Віктором Лозинським, Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув Валерій Олійник (1954 року народження, ніде не працював).

Генеральна прокуратура України 2 березня пред’явила Лозинському звинувачення в умисному спричиненні тяжких тілесних ушкоджень Валерію Олійнику. Екс-депутата було засуджено до 15 років позбавлення волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар