Народний депутат Станіслав Березкін взяв участь у «Студентській республіці» (ВІДЕО, ФОТО)

Регіональний етап міжнародної програми «Студентська республіка» завершився цієї неділі, 8 червня, на базі відпочинку «Буревісник» (КДПУ). Гостем студентського свята став народний депутат України Станіслав Березкін, який уже не перший рік фінансово підтримує студентство Кіровоградщини.

У політичних, спортивних, гумористичних, військово-патріотичних, інтелектуальних іграх та суб-фестивалях мірялися силами понад півтори сотні найкращих студентів Кіровоградщини. Найбільше нагород забрали у свої вузи студенти Кіровоградської льотної академії НАУ та Кіровоградського національного технічного університету. Цього року, із значною в голосах перевагою, мером студентів Кіровоградщини було обрано Андрія Табачука, студента третього курсу Кіровоградського національного технічного університету.

«Студентську республіку» на Кіровоградщині уже не перший рік активно підтримує народний депутат України Станіслав Березкін. Цього року він завітав на фестиваль, аби разом із головою ГО «Спільна дія» Іриною Малик презентувати молоді свою ініціативу щодо захисту Кіровограда в надзвичайних ситуаціях.

– Сьогодні, в цей непростий час, на вас, на молодь, – уся надія, – з такими словами звернувся Станіслав Семенович до студреспубліканців. – Саме ви будуєте нову країну, на ваші плечі лягає відповідальність за майбутнє міста, за майбутнє країни. Молоді кіровоградці не лише подякували Станіславу Семеновичу за багаторічну підтримку, а й вирішили безпосередньо долучитися до його ініціативи захисту міста.

Студреспубліканці схвально зустріли пропозицію народного депутата відновити та провести ремонт на базі відпочинку «Буревісник», аби вона стала цивілізованим місцем зібрань молоді, базою для проведення семінарів, навчань та відпочинку. Станіслав Березкін пообіцяв, що візьме безпосередню участь у відбудові бази «Буревісник».

Три дні активна молодь кіровоградських навчальних закладів були громадянами окремої республіки, проте не забули в якій державі живуть. Щодня на базі звучав гімн України. Співали його і під час Акустичної ночі під гітару, і після ранкової зарядки. Коли вночі пішов дощ і вся республіка лишилась без електроенергії, зібралась позачергова Акустична ніч. Цього вечора гімн України співали навіть кілька разів. Не перерахувати прапорів, які майоріли на території республіки. «Слава Україні» – лунало з різних місць табору у різний час доби. А останній ранок у республіці для студентів почався із запуску двох небесних ліхтариків: жовтого та блакитного.

ДОВІДКА: «Студентська республіка» – унікальна міжнародна програма, на кожному з етапів якої проводиться оргдіяльнісна гра: студенти моделюють власну державу зі своїми законами, валютою, «політичними партіями» та політико-правовими й економічними процесами. «Родзинка» фестивалю-гри – змістовні дискусії, круглі столи і майстер-класи різних форматів,ігрові змагання, конкурси, різноманітні спортивні та інтелектуальні турніри тощо.

Згідно з законодавством «Студентської республіки» у квазі-державі оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються «політичні партії», проводиться повноцінна виборча кампанія з її кульмінацією – голосуванням. Суть – здійснити моделювання всіх політико-правових та економічних процесів, що відбуваються в суспільстві як під час виборів, так і в «мирний» час.

Підсумком фіналу всеукраїнського етапу є вибори Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України. Балотуватися на пост Студентського президента чи бути обраним до складу Студентського парламенту України можуть лише Студентські мери чи депутати Студентських магістратів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар