Теплопостачальники закликають населення негайно погасити борги

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканцям Кіровограда, абонентам двох теплогенеруючих підприємств обласного центру КП “Теплоенергетик” та ДП “Кіровоградтепло” варто не відкладаючи погасити існуючі борги за отримані послуги з теплопостачання.

На цьому акцентували увагу директор комунального підприємства Сергій Кравченко та заступник директора ДП “Кіровоградтепло” Анатолій Таран під час прес – конференції у міській раді.

На їхню думку, не варто зволікати саме через очікуване підвищення тарифів за тепло, оскільки з нового опалювального сезону борги будуть нарощуватися як снігова куля.

За інформацією Анатолія Тарана, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики вже зробила перший крок по зміні вартості централізованого опалення для населення і затвердила для їхнього підприємства проміжний новий тариф за гігакалорію виробленої теплової енергії. Він підвищився майже на 40% (з 303 до 440 гривень за Гкал). До початку опалювального сезону НКРЄ перерахує цей тариф у звичний для населення – за квадратний метр опалюваної площі.

За прогнозами Антолія Тарана, у такому вигляді зростання плати за тепло відбудеться ще більше – до 60%, оскільки в державному бюджеті не буде передбачена компенсація теплогенеруючим підприємствам за різницю в цінах на газ. Нагадаємо, що на сьогодні тариф для населення складає 7,51 грн. за метр квадратний, далі не складно порахувати самостійно.

Вже сьогодні мешканці Кіровограда заборгували КП “Теплоенергетик” і ДП “Кіровоградтепло” 7 і 23 мільйонів гривень відповідно. Тепловики регулярно звертаються з позовами до судових органів і стабільно виграють процеси, проте і це не вихід із ситуації.

«Нам не потрібні вилучені у населення холодильники, телевізори і інша побутова техніка, – наголошує Сергій Кравченко. – Нам потрібні стабільні, без затримок розрахунки наших абонентів за отримані від нас послуги. Це є гарантією, що ми у повному обсязі зможемо виконати всі необхідні ремонтні роботи і вчасно розпочати новий опалювальний сезон».

КП “Теплоенергетик” планує протягом літа повністю поміняти трубопроводи на найкритичніших ділянках своєї мережі: по вулицях Київській і Гагаріна. На це у міському бюджеті передбачено один мільйон гривень, ще 8,5 мільйонів розраховують отримати з державного бюджету у вигляді цільової субвенції.

ДП “Кіровоградтепло”, щоб зменшити кількість теплоносія в мережі, планує здійснити заміну магістрального трубопроводу діаметром 820 мм на менший – діаметорм 630 мм.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар