За минулу добу у зоні АТО двоє військовослужбовців отримали поранення

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Вчора було відносно спокійно. За добу противник жодного разу не відкривав вогонь з важкого озброєння. Після опівночі бойовики відкрили гранатометний вогонь по Новозванівці. Після заходу сонця ворог тричі обстріляв Станицю Луганську та її околиці поблизу російського кордону з гранатометів та стрілецької зброї. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 4 ворожих обстріли.

Донецький напрямок

Ворог також значно знизив свою вогневу активність. Єдиним винятком стала Авдіївка – тут бойовики близько 2 годин обстрілювали наші позиції з мінометів. Вогонь при цьому вівся одразу з двох різних напрямків.  При цьому було випущено 37 мін.

Також кілька ворожих обстрілів вчора відбулося на світлодарській дузі, в Зайцевому та Опитному.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 6 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, бойові дії вчора велися у Мар’їнському районі та на приморських рубежах. Ворог продовжує стріляти як вдень, так і вночі, щоправда майже не застосовує важке озброєння. Лише у Павлополі по наших позиціях було випущено кілька мін. Свою основну активність вчора противник зосередив на Павлополі, Гнутовому та Широкиному – саме на ці пункти припадає 80% всіх ворожих обстрілів на Маріупольському напрямку.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 31 ворожий обстріл.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося у Попаснянському районі внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-2

Після прибуття до Новоазовського району Донецької області підрозділу російських спецпризначенців, в лавах так званого «9-го полку» противника різко зросла кількість бажаючих перевестися до інших з’єднань і частин російсько-окупаційних військ. Це пов’язано із жорстокістю росіян. Вчора у так званому «1-му батальйоні 9-го полку» сталася чергова сутичка між місцевими бойовиками та «гостями з Росії».

В підсумку 3 окупантів вбито, і 9 – поранено.

У так званому «6-му полку» противника офіційно обліковано  80 дезертирів. Проте їхня реальна кількість – набагато вища. Командування «полку» приховує ці факти від керівництва, і вказує, що вони нібито перебувають у відпустках чи звільнилися.

Днями у прифронтовому селищі Новолуганське Бахмутського району Донеччини поліцейські затримали бойовика

Місцевий мешканець добровільно приєднався до лав НЗФ у травні 2014 року, ремонтував автотранспорт ворога, допомагав організувати блокпост біля Новолуганського, а згодом і чергував на ньому. Грошей йому не платили, через що він і покинув бойовиків.

Ще один учасник бандформування «ЛНР» скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

Обов’язки колишнього пособника «русского міра» були такі ж, як у його «колеги» з Новолуганського. Але він самостійно і добровільно звернувся до правоохоронців, тому може розраховувати на звільнення від покарання.

Ще одного мешканця Донеччини, колишнього колаборанта, звільнено від кримінальної відповідальності у рамках цієї ж програми СБУ.

Під час перебування на тимчасово окупованих територіях чоловік зі зброєю в руках супроводжував виплати бойовикам. Проте сам він ніколи зарплату не отримував. Після того, як чоловік посидів у «ямі» – імпровізованій тюрмі бойовиків, та також довгих поневірянь у Росії, програма СБУ виявилася єдиним порятунком для нього, завдяки якій він безпечно повернувся додому.

У Покровському районі на Донеччині співробітники СБУ виявили схованку з вибухівкою

Зі схрону правоохоронці вилучили 2 протипіхотні міни МОН-50, 2 саморобні вибухові пристрої, майже 2,5 кг тротилу, 3 ручні бойові гранати, детонатори та понад 2 тисячі набоїв калібру 5,45 мм.

1112

Вчора спецпризначенці поліції Донеччини пройшли спеціальні бойові навчання

У полі випробовувалася готовність бійців до виконання завдання із затримання та знешкодження озброєних злочинців.

Спочатку правоохоронці провели навчальні стрільби на відкритій місцевості, потім зосередилися на переслідуванні та подальшому знешкодженню умовної особливо небезпечної банди. Мета завдання була успішно виконана.

21222324252627282929-129-229-3

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар