СБУ блокує тіньові схеми в одеському порту

Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних коштів в Державному підприємстві «Одеський морський торговельний порт». Про це інформує прес-центр СБУ.

Такі перші результати перевірки портів, ініційовані головою СБУ Василь Грицак на нараді правоохоронних органів в Одесі, – вказує відомство.

Відряджена з Центрального управління Служби спецгрупа встановила, що посадові особи порту, Міністерства інфраструктури та Фонду державного майна України передали, всупереч інтересам державного підприємства, ряд об’єктів порту в оренду приватним підприємцям. В результаті державний порт штучно втратив можливість надавати повний спектр стивідорних послуг (роботи, пов’язані з виконанням вантажно-розвантажувальних робіт, укладання вантажів на судні), зменшуючи надходження до бюджету України.

Спецгрупа також виявила, що через орендовані об’єкти порту налагоджено канал контрабанди товарів в нашу країну.

PM643image006

PM914image002

Безпосередньо у КП порту правоохоронці зупинили вантажівку, яка незаконно вивозив за межі порту контейнер з товарами широкого вжитку орієнтовною вартістю сім мільйонів гривень. Розпочато досудове розслідування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар