Перший заступник міністра МВС: реформа вже почалася

Перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе розповіла, що первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки.

Про це повідомляє “Громадське телебачення”. «Ми будемо змінювати принцип набору кадрів і методику навчання. Важливий момент – хто буде вчити нових поліцейських», – підкреслила вона. За її словами, нові кадри будуть набиратися на відкритому конкурсі вже з січня.

 «Починаємо з Києва. І це не пілот, реформа вже почалася», – наголосила Згуладзе. Вона зазначила, що початковою метою є боротьба з системною корупцією.

«У середині січня ми представимо детальний план реформування ДАІ. Але сьогодні можу вже сказати, ми зливаємо в одну службу ДАІ та патрульну службу», – анонсувала вона. Заступник Авакова підкреслила: «Для нас найголовніше – побудувати цивілізовані відносини між поліцейським і громадянином. І давайте не будемо багато говорити про Грузію, я працюю в уряді України. Тому буду говорити про Україну».

«Всі пострадянські країни корумповані, Україна не унікальна. Звичайно, буде опір реформам. Але я про це не думаю. Я впевнена, що ми можемо провести реформи», – сказала вона.

Ека анонсувала зміну стандартів статистики в міністерстві. Важливою стане якість, а не кількість.

«Зарплати співробітників МВС значно підвищаться, мінімум в два рази», – запевнила Згуладзе. Нових співробітників Міністерства внутрішніх справ будуть набирати у віці від 18 до 35 років. Згулазде також зазначила, що критерії відбору співробітників будуть достатньо суворими.

“Буде реорганізація різних структурних підрозділів міністерства. Ми втратимо якусь частину наших співробітників. Наберемо нових відкритим конкурсом”, – заявила Згуладзе.

За її словами, за результатами відкритого конкурсу всі відібрані кандидати підуть навчатись в спеціалізовані училища.

фото Сергія Грішина

Поширити:

Залишити коментар:

коментар