Суперники забили більше: відео- та фоторепортаж матчу “Зірка” – “Сталь”

© fczirka.com.ua

Як уже повідомляла Перша електронна газета, у стартовому протиборстві другого етапу чемпіонату УПЛ кропивницька «Зірка» поступилася кам’янській «Сталі» з рахунком – 1:2. Хоча потрібно визнати, що господарі поля створили не менше гольових моментів, ніж суперники, але підопічні Ніколая Костова краще скористалася своїми нагодами.

Про це пише прес-служба кропивницької “Зірки”.

У стартовому складі кропивничан, у порівнянні з попереднім поєдинком із олександрійцями, відбулась усього одна зміна. Замість Армана Оганесяна, в захисті діяв Іван Цюпа, котрий у вівторок відбував дискваліфікацію. У заявці на цей поєдинок також були французький новачок Джуліан Рюльє та Максим Прядун, який відновився після травми.

Команди на старті зустрічі не поспішали розкриватись, перебуваючи почергово з м’ячем у центрі поля. Було два простріли у штрафний майданчик «зіркових», котрі перехопив Євген Паст. У відповідь у штрафну «Сталі» ввірвався Дмитро Білоног, але захисники м’яч із-під його ніг вибили на кутовий. Корнер дивідендів «жовто-червоним» не приніс.

А от у кам’янців був небезпечний «стандарт», подачу з якого замикав Михайло Месхі. На щастя, хавбек «сталеварів» не влучив у ціль, хоча м’яч пролетів у кількох сантиметрах поруч зі стійкою.

Тут потрібно зазначити, що в дебюті зустрічі кропивничани доволі часто порушували правила біля власної штрафної, але скористатися чисельними стандартами нашим конкурентам не вдалося.

А от господарі відповіли більш небезпечно. Після серії рикошетів у середині поля, Дмитро Білоног вирвався на оперативний простріл і зліва наодинці увірвався в штрафний майданчик. Але замість того, щоб спокійно покотити м’яч Даніілу Кондракову, в якого була можливість пробивати вже в порожні ворота, Дмитро, опустивши голову, пробив абикуди.

А загалом, у середині першого тайму, «Зірці» вдалося вирівняти гру. Кам’янці намагалися застосовувати високий пресинг, але «зіркові» доволі легко його долали й мали можливості створювати гольові можливості. Та господарям поля не вдавалося зробити останню гостру передачу в ті вільні зони, які виникали у гостей, через те, що опорні півзахисники не встигали повертатися на власну половину поля.

Щоправда, згодом «сталевари» знову перехопили ініціативу й оточили штрафний майданчик «жовто-червоних». Добре, що моментів біля володінь Євгена Паста не виникало.

У «Зірки» ж стовідсотковий шанс вивести свою команду вперед знову змарнував Дмитро Білоног. Швидкий форвард, цього разу вже з правого флангу, вирвався віч-на-віч із Германом Пеньковим, та переграти голкіпера у ближньому бою не зумів. Голкіпер відбив ногою удар із близької відстані. Ех, забий Дмитро й усе могло скластися в цьому двобої інакше. А так, як це часто буває, спрацювало старе неписане футбольне правило: «Не забиваєш ти, забивають тобі».

Через кілька хвилин Орест Кузик із лівого краю протягнув м’яч у центр, легко обіграв Кирила Дришлюка й пробив низом точно в ближній кут. Євген Паст, хоча до м’яча дотягнувся, але відбити удар не зумів – 0:1.

Кропивничанам потрібно було щось змінювати в грі. Тому, ще до перерви, Роман Монарьов, замість Данііла Кондракова, який відчутно випадав із командних дій, випустив Максим Прядуна. Одразу ж після своєї появи на полі, Максим заробив кутовий. Але, після розіграшу корнеру, Кирило Дришлюк своєю відверто невдалою передачею біля чужої штрафної «відрізав» більшість партнерів і просто-таки «організував» контратаку на ворота господарів. В результаті гостям вдався швидкісний вихід із оборони в атаку й Максим Задерака отримав м’яч у штрафному майданчику «Зірки». Форвард кам’янців грамотно оцінив ситуацію й зряче відпасував точно на Джонатана, який набіг із глибини поля в район 11-ти метрової позначки, й у дотик пробив чітко в ціль – 0:2.

Тож, саме з таким, не дуже справедливим, рахунком, якщо дивитися на розвиток подій, і завершився перший тайм.

На другий тайм «зіркові» вийшли з великим бажанням змінити ситуацію й, забігаючи наперед, зазначимо, що господарі мали шанси не тільки відновити рівновагу, але й вирвати перемогу. Та «сталевари» пропустили лише одного разу. А відразу по перерві два стандарти могли принести успіх «зірковим». Спочатку на удар головою Максима Драченка відмінно зреагував Герман Пеньков, який відбив м’яч на кутовий. І буквально тут же той-таки Драченко залишив поза грою Пенькова, але свого воротаря підстрахували оборонці.

А ось наступний штрафний став гольовим для «жовто-червоних». Подачу Дмитра Білонога чітко замкнув Іван Цюпа, який також головою, тільки після кутового, забивав у ворота кам’янців і в грудні. Тоді гол нашого захисника приніс команді перемогу, а зараз лише скоротив відставання в рахунку – 1:2.

Після цього на полі в футболці «Зірки» дебютував новачок нашої команди Джуліан Рюльє, котрий замінив Ярослава Ямполя.

Здавалося б, господарі спіймали свою гру й мають можливість зробити камбек. Але тут, через невдалі дії кропивничан, ініціативу знову перехопили «сталевари». Зокрема, гості заробили декілька небезпечних флангових штрафних, після яких упевнено діяли захисники «жовто-червоних» і Євген Паст.

Після прямого удару зі стандарту Ореста Кузика, миттєво наш голкіпер організував атаку, котра увінчалася дуже небезпечним штрафним, який заробив Ігор Загальський. Дмитро Білоног класно цілив під поперечину, але Герман Пеньков зреагував на цей «постріл» і відбив м’яч на кутовий.

На 67-й хвилині у підопічних Романа Монарьова пройшла французька комбінація. Класний вертикальний пас Арно Геджа, який у цьому поєдинку виглядав краще за інших партнерів, вивів Джуліана Рюльє практично віч-на-віч із голкіпером. На жаль, новачок господарів поля трохи не дотягнувся до м’яча, щоб вдаліше його обробити.

За дві хвилини тренерський штаб «зіркових» посилив атаку, випустивши нападника Глєба Рассадкіна замість Кирила Дришлюка, який відверто «випадав» по ходу матчу та часто помилявся при передачах.

Загалом, варто відзначити, що «жовто-червоні» бажали відігратися, тільки от у середині другої половини зустрічі небезпечних моментів біля воріт суперника не виникало. Господарі поля більше володіли м’ячем, та дивідендів від цього наша команда не отримувала. Гості надійно захищалися й намагалися вибігати у швидкі контратаки.

А от новачок «Зірки» Джуліан Рюльє, на перший погляд, справив непогане враження. В одному з епізодів він класно прийняв діагональну передачу від Олександра Маткобожика, після чого здорово відкрився на лівому фланзі, звідки виконав націлену подачу на Глєба Рассадкіна. На жаль, у повітрі м’яч вилетів за лінію воріт, тож потенційно гольова атака, яку завершував Дмитро Білоног, завершилась нічим.

Наприкінці матчу в «сталеварів» пройшла швидка контратака, котру ударом здалеку над воротами завершив Орест Кузик. У відповідь, Максим Прядун щось намагався вигадати в штрафному майданчику, але нападник легко пробив у верхній кут, і м’яч став легкою здобиччю для воротаря.

А ще пізніше Ігор Загальський зі штрафного цілив у дальню «дев’ятку», але не влучив у ціль. Завершальний штурм успіху господарям поля не приніс. Отож, фінальний свисток арбітра Івана Бондаря зафіксував поразку «Зірки» від кам’янської «Сталі» з рахунком – 1:2.

Із позитивних моментів відзначимо те, що наша команда нарешті забила, мала ще декілька шансів і боролося до останніх хвилин, але все це звела нанівець невдала реалізація гольових можливостей та поразка від суперників, які займали останнє місце в турнірній таблиці.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «сталеварів» Ніколай Костов відзначив, що було багато справжньої чоловічої боротьби, в якій гості точно не поступилися та виказав задоволення діями своїх гравців, особливо в першому таймі, коли багато чого виходило. По перерві кропивничани рішуче пішли вперед, змусили захисників суперників нервувати, але наставник кам’янців залишився задоволеним тим, що переможний рахунок вдалося втримати.

Керманич «Зірки» Роман Монарьов вибачився перед уболівальниками за невдалий матч, в якому багато футболістів не виконали тренерські настанови й відверто випали з гри. Роман Геннадійович підкреслив, що далі тренерській штаб «зіркових» буде розраховувати лише на тих гравців, які мають бажання й спроможні приносити користь кропивницькій команді.

«Зірка» (Кропивницький) – «Сталь» (Кам’янське) – 1:2 (0:2).
10 березня 2018 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 1018 глядачів. +4 С. Чемпіонат України, 2 етап, 1 коло, 23-й тур.
Арбітр: Бондар Іван (Київ).
«Зірка»: 44. Паст Євген, 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 10. Білоног Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Гедж Арно, 23. Маткобожик Олександр, 27. Дришлюк Кирило (33. Рассадкін Глєб, 70), 31. Кондраков Данііл (29. Прядун Максим, 44), 90. Ямполь Ярослав (3. Рюльє Джуліан Ламін Серж, 55), 93. Цюпа Іван. Запасні: 74. Медведєв Марк, 15. Збунь Олексій, 19. Оганесян Арман, 20. Фатєєв Дмитро. Головний тренер: Монарьов Роман.
«Сталь»: 71. Пеньков Герман, 22. Данієлян Артур, 88. Ощипко Ігор, 15. Грачов Гліб, 11. Климчук Юрій (13. Копитов Дмитро, 82), 2. Перейра Соуза Джонатан, 97. Якимів Андрій, 23. Месхі Михайло (16. Хоцяновський Артем, 76), 94. Задерака Максим (к/к) (96. Нурієв Анатолій, 90+1), 17. Кузик Орест, 8. Мисик Мар’ян. Запасні: 48. Єрмолов Данііл, 92. Карнейро Лопес Тіаго, 7. Книш Данило, 87. Рудюк Богдан. Головний тренер: Костов Ніколай.
Голи: 0:1, Кузик Орест (37); 0:2, Перейра Соуза Джонатан (45); 1:2, Цюпа Іван (53).
Попередження: Гедж Арно (24), Месхі Михайло (34), Якимів Андрій (38), Перейра Соуза Джонатан (52), Загальський Ігор (90+2), Братков Антон (90+2), Грачов Гліб (90+2).

2018-03-10-1.JPG (600×400)

2018-03-10-13.JPG (600×400)

2018-03-10-3.JPG (600×400)

2018-03-10-6.JPG (600×400)

2018-03-10-8.JPG (600×400)

2018-03-10-15.JPG (600×400)

2018-03-10-16.JPG (600×400)

2018-03-10-18.JPG (600×400)

2018-03-10-17.JPG (600×400)

2018-03-10-20.JPG (600×400)

2018-03-10-19.JPG (600×400)

2018-03-10-21.JPG (600×400)

2018-03-10-22.JPG (600×400)

2018-03-10-23.JPG (600×400)

2018-03-10-26.JPG (600×400)

2018-03-10-27.JPG (600×400)

2018-03-10-28.JPG (600×400)

2018-03-10-29.JPG (600×400)

2018-03-10-30.JPG (600×400)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар