На Кіровоградщині “електровудочник” наловив риби майже на 3 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині спіймали брайконьєра-електровудочника, який наловив риби майже на 3 тис. грн.

Про це пише Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

Головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Головченком О.В. було проведено рибоохоронний рейд по водоймах Добровеличківського району Кіровоградської області, та виявлено факт лову риби «електровудкою» за наступних обставин:

Біля 03.00 години 10 червня 2016 року, громадянин Ч., знаходячись на водоймі – річці Плетений Ташлик біля с. Коколове Добровеличківського району Кіровоградської області грубо порушив правила рибальства, а саме проводив вилов риби забороненими знаряддями лову –пристроєм для лову риби із застосуванням електроструму «електровудкою».

Внаслідок протиправних дій останній виловив рибу в кількості – плітка – 13 штук, карась – 25 штук, окунь – 26 штук, судак – 1 шт., голавль – 1 шт, загальною вагою 5,5 кг, чим спричинив матеріальних збитків державі на загальну суму 2652 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачений статтею 85 ч.4 КУпАП, матеріали будуть направлені до Добровеличківського райсуду для вирішення питання про накладення адміністративного стягнення.

Вкотре звертаємо увагу любителів забороненої ловлі риби на виключну шкоду, яку заподіює всім водним мешканцям застосування електроструму на водоймі, наслідками ураження струмом є не лише каліцтво та загибель вже народжених особин риби, а і непоправна шкода для майбутнього потомства, яке гине на стадії ікринок та стерилізація статево зрілих особин.

Лов риби «електровудкою» недопустимий, питання попередження та припинення такого варварського способу риби принципово перебуває на постійному контролі керівництва Кіровоградрибоохорони.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар