У кропивницьому громадському офісі зустрілися міжнародні гуманітарні організації

У громадському офісі під головуванням заступниці начальника Кіровоградської ОВА Катерини Колтунової відбулась координаційна зустріч з міжнародними гуманітарними організаціями.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОВА.

Аби ознайомитися із основними напрямками співпраці, поділитися власним досвідом та напрацюваннями, а також запропонувати своє бачення партнерства в гуманітарній сфері, до участі в зустрічі як онлайн, так і офлайн долучилися представники міжнародних організацій, фондів та проєктів, які опікуються долею українців в умовах військової агресії, а також представники структурних підрозділів ОВА, громадських та волонтерських організацій.

photo-5427218755555018255-y

Катерина Колтунова зауважила, що з початком війни Кіровоградщина стикнулась з великою кількістю запитів від громадян щодо надання та отримання допомоги. Тому буде організовано партнерський майданчик міжнародної допомоги при Кіровоградській військовій адміністрації, який є комунікаційною платформою для всіх, хто прагне допомагати нашій області, та всіх, хто потребує допомоги.

photo-5427218755555018254-y

Начальник управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності ОВА Віталій Останній зазначив, що тисячі людей приїхали в наш регіон, втікаючи від війни, тож налагодження системного та ефективного діалогу з міжнародними партнерами, донорськими організаціями, установами для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та мешканцям області є надзвичайно важливим завданням.

photo-5427218755555018251-y

Учасникам заходу розповіли про здобутий досвід, механізми та принципи залучення та розподілу допомоги для регіону. Про свою діяльність та досвід співпраці з ОВА та іншими органами влади розповіли представники регіонального офісу управління гуманітарними справами ООН (OCHA), представники Дитячого фонду ООН UNICEF (ЮНІСЕФ), Міжнародної неурядової організації “АКТЕД” (ACTED), благодійного фонду “Безпечне майбутнє”, Швейцарського, Данського та Кіровоградського Товариства Червоного Хреста, представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), громадської організації “Територія успіху” та громадської організації “Десяте квітня”, Міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» / «Doctors Without Borders, Spain».

photo-5427218755555018252-y

photo-5427218755555018253-y

Нагадаємо, у Кіровоградській ОВА розповіли про допомогу від ЮНІСЕФ за минулих півроку.

Читайте такожЯк «Територія успіху» підтримує маленькі сільські організації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар