Директор Благовіщенського НВК викладає історію для школярів по всій Україні

© Олександр Чучаєв | Facebook

Учитель і директор Благовіщенського НВК №2 Олександр Чучаєв безкоштовно навчає історії десятикласників по всій Україні. Свої уроки він викладає на платформі «Всеукраїнська школа онлайн».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Дивись.info.

«За статистикою українські родини витрачають на репетиторів у середньому більше 10 тисяч гривень на рік. Здавалося б, перехід на дистанційне навчання має значно збільшити цю цифру, проте, насправді, в необхідності навчатися онлайн прихована нагода економити. Як правило, звернутися до репетиторів батьків змушує ціла низка факторів. Зокрема, часто учень не може знайти спільної мови з учителем, не завжди розуміє його пояснення, уроки банально не цікаві», – пояснює Олександр Чучаєв.

За його словами, багато учнів прагнуть індивідуальної співпраці, розуміння, допомоги. Вчитель, у класі якого 20-30 учнів, не може цього дати. Тому репетитор стає тією віддушиною для індивідуальної роботи, без відволікання на друзів та інші факторі. Дитина краще концентрується на навчанні, однак наявність репетитора дуже часто не впливає на якість знань школяра.

Наприкінці 2020 року Міністерство освіти і науки України презентувало освітню платформу «Всеукраїнська школа онлайн», де можна переглянути зокрема відеоуроки Олександра Чучаєва.

«При розробці власних уроків у ВШО з всесвітньої історії для 10 класу я намагався використовувати такі методики, які не лише дозволять глибше вивчити матеріал, а й структурувати інформацію. Наприклад, на уроці «Друга Річ Посполита» використовував комікси, історичні анекдоти та цитати історичних діячів. Аби розкрити мегаоб’ємну тему «Держави Передньої і Центральної Азії та Латинської Америки в міжвоєнний період» використовував методику скетчноутингу – створення нотатків у вигляді замальовок і схемок. До кожного уроку обираю відповідну візуалізацію, хроніку та джерела», – розповідає учитель.

Нагадаємо, Олександр Чучаєв – фіналіст конкурсу Global Teacher Prize Ukraine 2020, переможець обласного етапу національного конкурсу «Вчитель року» у номінації «Історія», один із засновників і голова ГО “НОВІ”.

Читайте також: Виклики освіти і громадська активність – у Благовіщенському відбувся BlagoEdFest2020

Поширити:

Залишити коментар:

коментар