Педагог із Кіровоградщини увійшов у ТОП-10 вчителів України

© Олександр Чучаєв | Facebook

Олександр Чучаєв – педагог із Кіровоградської області увійшов у ТОП-10 вчителів України за версією найпрестижнішої національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Тепер він на шляху до всеукраїнського визнання та головного призу премії у чверть мільйона гривень.

Про це Першій електронній газеті повідомила менеджерка з комунікацій громадської спілки “Освіторія” Єлизавета Мокра.

Олександр Чучаєв викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України, етику та міфологію у Благовіщенському навчально-виховному комплексі №2 “Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти “Дивоцвіт” Благовіщенської районної ради”.

“Прикладом результативності, яка показала дієвість моїх інноваційних підходів, став 11 клас – випускники 2017 року, яких я почав навчати 01.09.2016 року. Інтерес до навчання був дуже низький. Використовуючи ментальні карти, комікси, веб-квести, велоквести, туристичні походи та експедиції, працюючи щоуроку над мотивацією учнів, значно зріс відсоток зацікавлених до предмета учнів. Три з них вирішили навіть вступати до ВУЗів на вчителів історії та правознавства, – ділиться один із найкращих вчителів країни.

– Вчитель – не лише людина, яка викладає предмет, а активно пропагує своїм прикладом цінності, якими сам живе,” – впевнений Олександр Чучаєв.

Найкращого педагога країни Global Teacher Prize Ukraine урочисто оголосять 3 жовтня.

Крім головного призу, один із фіналістів може стати народним обранцем та отримати приз глядацьких симпатій. Для цього за нього або неї можна проголосувати на сайті ТСН http://tsn.ua/special-projects/GTPU-2020-voting

Нагадаємо, у 2019 році Олександр Чучаєв разом із іншими педагогами з Global Teacher Prize влаштували масштабний освітній фестиваль в Ужгороді. Того ж року його учениця Єлізавета Христич із коміксами про Голодомор перемогла у міжнародному конкурсі.

Вже у січні 2020 року Олександр Чучаєв став переможцем обласного туру XXV Всеукраїнського конкурсу “Учитель року” у номінації “Історія”.

Читайте також:


Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році. Відтоді в ній взяли участь майже вісім з половиною тисяч українських вчителів з усіх куточків країни! Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість професії учителя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар