Де роблять і скільки коштує ПЛР-тест на коронавірус у Кропивницькому

© pixabay.com

У лабораторії Держпродспоживслужби у Кропивницькому почали проводити тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Послуга коштує 640,55 грн з урахуванням ПДВ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ГУ Держпродспоживслужби.

Відбір матеріалу для дослідження проводять медичні працівники – беруть мазки з зіву та носу. За 4 години до тестування не можна пити чи їсти, чистити зуби, палити сигарети та їх електронні аналоги, жувати гумки тощо. За 6 годин до тесту не слід використовувати препарати для зрошування чи полоскання горла, пастилки від кашлю та болю в горлі.

Здавати мазки найкраще вранці, до 11:00, задля якнайшвидшого отримання результатів день у день.

1

Бланк з результатами ПЛР-тесту, який видає лабораторія, має QR-код. Також можна отримати результати англійською мовою для виїзду за кордон. Для цього необхідно мати з собою закордонний паспорт, його копію чи фото.

Лікувальні заклади також можуть заключити договір з лабораторією Держпродспоживслужби для проведення тестувань.

За детальнішою інформацією звертайтеся за тел.:(0522) 33 84 21; 33 88 78; e-mail: vetlab_kr@ukr.net; м. Кропивницький, вул. Велика Пермська, 58/1.

5

Окрім того, ПЛР-тестування можна пройти у лабораторіях місцевих поліклінік. Зокрема у КНП “ЦПМСД № 1 м. Кропивницького” (міська поліклініка по вулиці Габдрахманова) ця послуга повністю безкоштовна за наявності направлення від сімейного лікаря.

Зразки біоматеріалу відбирають у маніпуляційному кабінеті на першому поверсі до 11:00 щоденно. Проводять тестування двох видів – стандартне (результати пацієнт отримує протягом трьох діб) чи екстренне (результат видають за 20 хвилин).

Нагадаємо, на Кіровоградщині зафіксували ще чотири жертви коронавірусу.

Читайте також: Рятувальники екстренно подали енергію до апаратів ШВЛ у реанімації міської лікарні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар