Виклики освіти і громадська активність – у Благовіщенському відбувся BlagoEdFest2020

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулого тижня місто Благовіщенське стало осередком педагогічної культури і новаторства. Сюди на Фестиваль освітнього менторства BlagoEdFest2020 з’їхалися більше трьохсот педагогів, директорів шкіл і громадських діячів. Усіх гостинно приймав місцевий НВК №2, керівник якого й зібрав колег із різних куточків України, аби ті поділилися дієвим досвідом і навчилися новому.

«Фестиваль освіти в Благовіщенському – це мрія моєї професійної діяльності, – розповів директор НВК та організатор заходу Олександр Чучаєв. – Після об’єднання фіналістів Global Teacher Prize 2017 в ГО «НОВІ» ми взялися за створення нового формату розвитку проактивних вчителів. Так з’явилися Фестивалі освіти, до яких ми залучаємо кращих експертів і новаторів.

Перші «проби пера» були у Хмельницькому й Ужгороді. Потім я запропонував колегам провести фестиваль на базі нашого НВК. Дякую всьому колективу за те, що вони мне підтримали і допомогли. Разом нам усе вдалося».

Читайте також: Вчитель із Благовіщенська і педагоги з Global Teacher Prize влаштували фестиваль в Ужгороді

Для учасників фесту освітні ментори підготували 19 майстерок, воркшопів, тренінгів, лекцій із практичними порадами про використання сучасних педагогічних методик (коміксів, QR-квестів, навчальних проєктів тощо), про особливості інклюзивного навчання, реформування НУШ та багато іншого.

6

Жвавою видалася панельна дискусія педагогів із фіналістами національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 і засновниками ГО «НОВІ», адже говорили про болюче й актуальне – підвищення кваліфікації.

«Тільки в середовищі проактивних вчителів генеруються ідеї, які стають результатом освіти найвищої якості», – наголосив Олександр Чучаєв.

Що таке національна самоідентифікація? Як становлення людини пов’язане з її самоусвідомленням? Яким має бути патріотичне виховання школярів? Як волонтерський проєкт переріс у потужний просвітницький рух і які його ідеї можуть бути корисними в сучасній українській школі? Ці теми гості BlagoEdFest2020 обговорювали з представниками «Баби Єльки», які відкрили на фестивалі власну освітню майстерню.

2

«Баба Єлька» постала перед педагогами України як сучасний виховний інструмент, доступний для будь-якого покоління і місцевості. На його прикладі менторки пояснили як соцмережі і Youtube можуть стати чудовими інструментами для збереження культурної спадщини і підсилення патріотичного виховання.

Учасниці «БЄ» розповіли, чому досвід локальних краєзнавчих досліджень на Кіровоградщині став цікавим для учасників освітньої школи від Британської ради у Лондоні. А також поділилися з освітянами своєю ідеєю ввести у шкільний курс краєзнавства матеріали, зібрані під час експедицій «Баби Єльки» Кіровоградщиною. Це саме та наочість, якої дуже не вистачає дітям під час уроків.

20

Нагадаємо, учитель історії та директор Благовіщенського НВК Олександр Чучаєв потрапив у ТОП-20 найкращих учителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2017. Одним із його творчих підходів до викладання профільного предмету є метод альтернативної історії.

Читайте також:

7

3

12

17

21

cc48486994c977c92e13d52107155b1a.jpg

19

18

13

8

15

Поширити:

Залишити коментар:

коментар