Провайдера з Кіровоградщини покарали за показ російських каналів

© Факти - ICTV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження провайдеру ТРК Контакт-ЛТД через ретрансляцію неадаптованих російських телеканалів.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на допис члена Нацради Сергія Костинського у Facebook.

“Після проведення перевірки оголосили санкцію “попередження” провайдеру ТРК Контакт-ЛТД з міста Олександрія Кіровоградської області через трансляцію неадаптованих російських каналів. Наразі провайдер усунув усі зафіксовані порушення”, – пише він.

Як зазначає Укрінформ, Нацрада встановила, що телерадіокомпанія Контакт-ЛТД передавала сигнал трьох неадаптованих російських каналів Кинохит, СТС, Кинопремьера. При цьому не повністю ретранслювала передачі ТОВ ТРК Кабельні телевізійні мережі та ПАТ Національна суспільна телерадіокомпанія України (UA:КУЛЬТУРА і UA:КРИМ).

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала кабельного провайдера та три телекомпанії на Кіровоградщині за порушення вимог закону щодо прозорості медіавласності, а саме – неподання або несвоєчасне подання до Нацради інформації про структуру власності. Тоді найменша сума застосованого штрафу становить 0,03 грн, найбільша – 43 тис. 200 грн. Загальна сума накладених штрафів, за попередніми підрахунками Нацради, – близько 438 тис. грн.

Крім того, цієї весни телеканал “2+2” у Кропивницькому позбавили ліцензії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар