Ремонт дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине відкладається через скарги білоруських дорожників

Через скаргу білоруських дорожників Cлужба автодоріг Кіровоградщини відмінила торги на ремонт дороги вартістю понад 100 млн грн.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Служба автомобільних доріг Кіровоградщини відмінила закупівлю щодо поточного середнього ремонту дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Причиною для відміни закупівлі стала скарга білоруських дорожників до Антимонопольного комітету України. Інформація про це оприлюднена на сторінці закупівлі системі “ProZorro”.

Оголошення про проведення закупівлі на Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування Знам’янка-Луганськ-Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпропетровськ і Донецьк) на ділянці км 66+000 – км 72+088 з очікуваною вартістю в 72,6 млн грн САД в Кіровоградській області оголосила ще в середині травня. Про готовність брати участь у відкритих торгах заявили чотири учасники: українські ТОВ “АВТОДОР”, ПрАТ “КОММУНТРАНС”, ТОВ “РОСТДОРСТРОЙ” та білоруське ВАТ “Дорожньо-будівельний трест №4”. До аукціону служба автодоріг Кіровоградщини допустила лише українські компанії, аргументувавши це тим, що білоруси не прикріпили додатків до одного з договорів, наданих у своїй тендерній пропозиції.

У скарзі до АМКУ ВАТ “Дорожньо-будівельний трест №4” вказало, що САД у Кіровоградській області “грубо порушила принципи недискримінації, об’єктивності та неупередженості під час розгляду пропозиції Скаржника, так як відхиливши його тендерну пропозицію з формальних та надуманих підстав, Замовник не відхилив тендерні пропозиції нших учасників – ТОВ “РОСТДОРСТРОЙ”, ТОВ “АВТОДОР” та ПрАТ “КОММУНТРАНС”, які містили грубі порушення, що не відповідали умовам тендерної документації та мали бути відхилені”.

Розглянувши скаргу білорусів та подані іншими учасниками документи, АМКУ побачило порушення в діях кіровоградської служби доріг, оскільки пропозиції усіх допущених до аукціону учасників не відповідали вимогам заяленої тендерної документації, та зобов’язав САД Кіровоградщини відмінити торги. Протокол про відміну аукціону був оприлюднений службою у системі 7 серпня цього року.

Згідно даних Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб, до аукціону було допущено дві одеські і київську фірми. ТОВ “АВТОДОР” зареєстроване у м. Чорноморськ на Одещині. Керує підприємством одесит Олег Гончаренко, який є також співзасновником товариства. Власниками ТОВ є також брат керівника Олександр Гончаренко, брати Аркадій і Валентин Гапунічі (останній депутат Одеської міської ради нинішнього скликання) та Олена Кам’янецька.

ПрАТ “КОММУНТРАНС” зареєстроване у Броварах на Київщині. Керує товариством Олексій Глушко, засновниками є Людмила Зубкова, Андрій Тухта і Михайло Буров, якого відносять до оточення екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина.

ТОВ “РОСТДОРСТРОЙ” також має прописку в Одесі. Засновником ТОВ є британська компанія “САЙДЛЕЙК ІНТЕРНЕШНЛ ЛІМІТЕД”, контролерами – бізнесмен Олександр Жуков, Євген Коновалов, Олександр Рацкевич, депутат Одеської міської ради Юрій Шумахер. Саме ж підприємство відносять до групи компаній міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Білоруське ВАТ “Дорожньо-будівельний трест №4” має представництво в Україні, понад 40 років працює у Білорусі. Генеральним директором компанії, що входить до холдингу “Белавтодор”, є Ігор Шугаєв.

Додамо, що 7 серпня САД у Кіровоградській області відмінила також торги на поточний середній ремонт іншої ділянки автомобільної дороги загального користування Знам’янка-Луганськ-Ізварине (на ділянці км 61+000 – км 66+000) з очікуваною вартістю 57,06 млн грн. Причиною відміни стало також рішення АМКУ на скаргу ВАТ “Дорожньо-будівельний трест №4” щодо порушень проведення процедури торгів. На участь в аукціоні щодо цієї закупівлі свої пропозиції подали тільки ТОВ “РОСТДОРСТРОЙ” та ПрАТ “КОММУНТРАНС”.

8 травня, САД у Кіровоградській області вдруге оголосила про відкриті торги на поточний ремонт вказаних ділянок дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Початок аукціону заплановано на 17 жовтня.

На дорозі Київ-Знам’янка почали укладку вирівнюючого шару асфальтобетону

Поширити:

Залишити коментар:

коментар