У Кіровограді невідома зараза вбиває голубів

Невстановлена хвороба масово вбиває голубів у Кіровограді.

Про це пише «КП».

«Останнім часом на дорогах, у дворах і в скверах можна помітити кволих або мертвих птахів. Хворі голуби мають підозрілий вигляд – вони повільні, не відлітають, коли до них підходять люди або собаки, а у деяких голови нахилені убік.

Що за хворобу підхопили птиці, достеменно невідомо. Причину мору можна встановити лише за допомогою дорогого та довготривалого дослідження. Про це говорить ветеринар кіровоградської ветеринарної клініки Dr.VET Сергій Корнієнко, однак припускає – птахи скоріш за все заразилися вірусом Ньюкасла», — пише видання.

Ветеринар зазначив, тривалий час існувала думка, що хвороба Ньюкасла властива птахові роду курячих. Але згодом було визначено вісім видів голубів, схильних до цього захворювання. Найчастіше вона вражає молодих птахів.

Деякі фахівці вважають, що від цієї хвороби можуть постраждати і люди. У них вона проявляється симптомами, схожими на застуду, а потім супроводжується гострим кон’юнктивітом. Тому мертвих і хворих птахів у жодному разі не можна брати в руки.

Не виключено, що вірус, який скоріш за все і вбиває голубів, прийшов в Україну з Росії. Преса сусідів кілька тижнів тому повідомляла, що голуби в Москві стали повільними та схожими на зомбі. А представники Россільгоспнагляду після перевірок заявили, що більшість померлих птахів були інфіковані хворобою Ньюкасла і сальмонельозом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар