РНБО: За минулу добу поранено двох українських військовослужбовців (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора противник порушив перемир’я в Пісках. Близько півгодини бойовики вели вогонь по наших позиціях з кулеметів і гранатометів. 2 українських військовослужбовців було поранено.  

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко – повідомляє ІАЦ РНБО.

Українські військові допомагають мешканцям Сходу та відновлюють пошкоджені будинки

Стартував пілотний проект щодо доставки вугілля жителям прифронтових населених пунктів.

Бійці організували супровід вантажівок з 15 тоннами вугілля до селища Луганське, що біля м. Світлодарськ на Донеччині. Також офіцери групи цивільно-військового співробітництва разом з благодійниками доставили будівельні матеріали до Луганського та Зайцевого. Завдяки цій допомозі, незабаром у містечках будуть відновлені школи, які були пошкоджені внаслідок обстрілів.

191112131415161718

У місті Сватове повністю відновлено водо-, електро- та газопостачання у житловому секторі. За минулу ніч осередків горіння на території польового складу ЗСУ зафіксовано не було.

Військові організували чергування двох пожежних танків. Продовжують функціонувати 3 польові кухні та 3 намети для обігріву – за допомогою вже звернулося 820 осіб. Державна служба з надзвичайних ситуацій виготовила 1000 пам’яток для людей щодо перших дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Сьогодні співробітники ОБСЄ розпочинають звіряти відведені гармати калібром до 100 мм на Донецькому напрямку з раніше складеними списками

Нагадаємо, вчора українською стороною була повністю відведена артилерія даного калібру на домовлену відстаньу 15 км від лінії розмежування. Процес верифікації артилерійських систем триватиме ще 2 дні. Починаючи з 5 листопада, розпочнеться відведення мінометів калібру менше 120 мм в Донецькій області, яке заплановано закінчити 8 листопада.

Служба безпеки України продовжує виявляти схованку зі зброєю у зоні АТО

Оперативники спільно з правоохоронцями вилучили 2 гранатомети РПГ-26, 6 пострілів до РПГ-7 та ящики з набоями поблизу КПВВ «Новотроїцьке».

2221

Житель Краматорська добровільно здав у міліцію бойову гранату та набої

У рамках місячника добровільної здачі зброї, який проходив з 1 по 31 жовтня на всій території України, краматорчанин здав у міліцію гранату і близько 350 набоїв різного калібру, які раніше знайшов у руїнах одного з приватних будинків. Згідно із законом, чоловіка звільнено від кримінальної відповідальності.

31

На Донеччині співробітники міліції провели тактико-спеціальні навчання з підвищення боєготовності

У бойових навчаннях брали участь правоохоронці Костянтинівського міськвідділу, що увійшли до складу 1-го оперативного взводу батальйону міліції «Північ». Взвод був піднятий по тривозі й висунувся на заздалегідь обумовлені позиції, де бійці здійснили піший 4-км марш-кидок до тренувального полігону. Після цього міліціонери відпрацювали навички стрільби з різних видів зброї, тактико-технічну підготовку ведення бою, а також метання бойових гранат.

494142434445464748

Українська армія підвищує ефективність своїх підрозділів

Курсанти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного здобувають фах військових інженерів.

Програма навчань постійно корегується відповідно до досвіду АТО. Серед інструкторів – офіцери-учасники бойових дій.

Найбільша увага приділяється встановленню та знешкодженню ворожих мінно-вибухових загороджень, саморобних вибухових пристроїв, обладнанню фортифікаційних споруд, інженерній розвідці та іншим завданням.

5152535455

Українське військо розширює співпрацю з західними союзниками

Наприкінці листопада розпочнуться спільні тренування 6 підрозділів ЗСУ з американськими військовими інструкторами у рамках програми «Фіарлес Гардіан». Крім того, у першій половині 2016 року українські військовослужбовці відновлять участь у чергуваннях у рамках багатонаціональної бойової тактичної групи Європейського Союзу «Хелброк». Також запланована участь двох наших офіцерів по посадах у литовському контингенті бойової тактичної групи ЄС під проводом Великої Британії, чергування якої відбудеться у другій половині 2016 року. Ці кроки ще більше інтегрують Збройні Сили України у трансатлантичні військові навчання.

150420111900_ukraine_usa_512x288_facebook.comarsen.avakov

Нагадаємо, що згідно з новою Воєнною доктриною, до 2020 року ЗСУ мають досягти повної сумісності з арміями країн-членів НАТО.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідувала  вантажівка з гуманітарним вантажем від благодійних організацій. Автомобіль перевозив майже 6 тонн продуктів харчування для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар