Кіровоградських медиків навчатимуть фахівці із Харкова?

Депутати обласної ради на сьогоднішньому засіданні сесії затвердили звіт «Про стан виконання обласної програми підготовки медичних працівників та поліпшення їх соціального захисту на 2012-2016 роки».

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, нарікання, точніше риторичне запитання, як він сам назвав свою репліку, виникли у депутата Костянтина Яринича.

Суть його звелася до того, що в медичних працівників немає стимулів підвищувати власну професійну майстерність через те, що їздити на курси підвищення кваліфікації і купувати необхідну літературу доводиться за власний рахунок.

Із пропозицією з цього приводу виступив радник голови ОДА Микола Сухомлин. Він повідомив, що цього року управління охорони здоров’я ОДА плідно співпрацювало із Харківською академією післядипломної освіти медичних працівників. Тому, на його думку, варто було б дописати до проекту рішення чи до програми пункт про створення центрів перепідготовки лікарів на базі обласних лікувальних установ або клінічних закладах, які працюватимуть по договору з харківською академією, що значно зменшить витрати лікарів на перепідготовку чи підвищення кваліфікації.

Голова облради Микола Ковальчук розпорядився записати пропозицію Миколи Сухомлина до протокольного доручення облради для його досконалого вивчення й доопрацювання профільною депутатською комісією та управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар