Кіровоградські депутати перед виборами продовжать собі оренду землі за найнижчою ціною

Кіровоградська міська рада на сесії у вівторок планує поновити оренду землі низці фірм, встановивши найнижчу допустиму ціну за її користування – 3% від нормативної вартості. Про це йдеться у проектах рішень, які є в розпорядженні «Наших грошей».

Так, депутати планують надати ПП «Верхівець-21» в оренду ділянку площею 0,16 га. Земля розташована на перехресті вулиць Євгена Маланюка та Башкирської (поруч з площею Дружби народів). Це в 5 хвилинах їзди від центру Кіровограда.

«Верхівець-21» засновано фірмою ТОВ «Будекспорт». Засновниками останнього є подружжя Онулів – Микола та Лариса. Микола Онул є депутатом Кіровоградської обласної ради, а його дружина – депутатом міської ради, де вона очолює фракцію партії «УДАР Віталія Кличка». На вказаній ділянці знаходяться склади та офісне приміщення.

Також Кіровоградська міськрада планує поновити під 3% оренду ПП «Соїнс-250», яке користується ділянкою по проспекту Правди (між будинками №11 та №13). Там фірма орендує 0,25 га.

Це підприємство офіційно належить Людмилі Катериніч – бізнес-партнеру Онулів. Катериніч та Валентина Онул (мати Миколи Онула) разом заснували ТОВ «ХХІ Вік», яке володіє одним з найбільших ринків Кіровограду – «Європейським». Катериніч також депутат міськради, входить до фракції «УДАР».

На вказаній ділянці відсутня забудова, на ній розміщено тільки декілька МАФів.

Також міськрада планує продовжити за ставкою 3% оренду приватному підприємству «Соїнс-250». Воно орендує 0,27 га по вул. Євгена Маланюка, де розміщено виробничі склади.

Власником ПП «Соїнс-250» є депутат Кіровоградської міськради, співголова депгрупи «Трудовий актив Кіровограда» Ігор Волков, який раніше входив до «Партії регіонів».

Нагадаємо, Податковий кодекс передбачає право за місцевими органами встановлювати плату за оренду комунальної землі в рамках від 3% до 12% нормативної грошової оцінки на рік.

25 жовтня в Україні відбудуться вибори до місцевих органів влади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар