Проти працівників виконавчої служби відкрито кримінальну справу за виконання службових обов’язків?

Справу відкрито правоохоронцями за фактом виконання працівниками державної виконавчої служби судового рішення по 6 впровадженнях проти державного підприємства “Червоний землероб”.

Сьогодні під час прес-конференції начальник головного територіального управління юстиції Віктор Кондратюк та його заступник, начальник управління державної виконавчої служби служби Вадим Гуцул заявили – проти виконавчої служби відкрите кримінальне впровадження, а самих державних виконавців викликають на допит.

Як розповів Віктор Кондратюк, виконавче впровадження проводиться працівниками відділу примусового виконання рішень управління юстиції: за рішенням суду накладено арешт на деякі види майна підприємства-боржника “Червоний землероб”, а саме на техніку техніка та врожай.

8 вересня до відділу примусового виконання рішень надійшла інфа, що невідомі збирають врожай з заарештованих полів. Директор підприємства був силою заблокований у кабінеті, йому не давали можливості виходити і телефонувати. Держвиконавці разом з працівниками Бобринецького райвіділу міліції перешкоджали незаконном збору врожаю. Було затримано декілька автомобілів з зібраним насіням соняшнику.

А вже наступного дня надійшла інформація, що техніку, яку державне підприємство “Червоний землероб” надіслав для збору врожаю, було заблоковано. Крім того, що невідомі блокували автомобілями збір врожаю держпідприємством, комбайнер підприємства “Червоний землероб” і найняті для збору врожаю працівники-комбайнери чомусь відмовились збирати врожай для держпідприємства. Частину зібраного врожаю було вивезено ще до прибуття державних виконавців невідомими, що не мають жодних договорів з державним підприємством.

Дивним є те, що невідомі (як пізніше з’ясувалося, це були підприємці ФОП Кравченко, Письменний, Білоконенко та їх працівники), без законних підстав збирали врожай за присутності і під охороною представників УМВС. Також в автомобілі ГАЗель на місці події знаходились представники якогось спецпідрозділу зі зброєю, стверджує начальник управління державної виконавчої служби служби Вадим Гуцул.

Сьогодні 11 службовцям державної виконавчої служби були надіслані повістки на допит, начальнику виконавчої служби повідомили в обласному управлінні МВС, що проти виконавчої служби відкрито кримінальне впровадження за статтею 364,  частина 1 (зловживання службовим становищем).

З боку управління юстиції в свою чергу на лінію 102 були надіслані повідомлення про вчинення злочину проти державної виконавчої служби, також було написане звернення до очільника УМВС та прокурора області. Начальник управління юстиції поставив до відома голову Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка про події, що відбувалися у селі Чарівному Бобринецького району.

“Згідно з законом про виконавчі впровадження заарештоване майно буде оцінене і реалізоване, працівники виконавчої служби і надалі виконуватимуть свої обов’язки по виконанню судових рішень. До речі, сам директор “Червоного землеробу” Кравченко високо оцінив допомогу державної виконавчої служби у збережені державної власності”, – заявили керівники територіального управління юстиції.

Нагадаємо, що проти державного підприємства було відкрито 6 виконавчих впроваджень по боргам фізичним і юридичним особам на суму 13 млн грн. Колишнє керівництво, що не змогло обробити всю землю, віддало її нібито в оренду фермерам, хоча відповідні договори відсутні. Фермери, які намагаються попри відсутність правових підстав зібрати врожай з полів, заявляють претензії на 800 гектарів посівів. З інших джерел стало відомо, що з чотирьох тисяч гектарів землі господарства в нелегальній оренді було приблизно 2900 га.  Нещодавно право на свою частину врожаю заявила ще одна юридична особа, велика аграрна компанія, на користь якої накладено арешт на незібраний ще урожай.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар