На Кіровоградщині зафіксовано першу смерть від лептоспірозу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

58-річний житель с. Степового Кіровоградського району заразився лептоспірозом під час риболовлі в сільському ставку.  У поточному році це перший смертельний випадок від цієї особливо небезпечної інфекції.

 Як повідомляє Держсанепідемслужба, спочатку за симптомами захворювання було схоже на гостру респіраторно-вірусну інфекцію, однак стан хворого погіршився. 13 серпня його довелося госпіталізувати до інфекційного стаціонару в м. Кіровограді, а 25 серпня, незважаючи на всі зусилля медиків, чоловік помер.

Серед мешканців м. Кіровограда в цьому році був зареєстрований один випадок лептоспірозу – у хворого 49 років, який заразився під час купання та риболовлі в водоймищі с. Софіївки Компаніївського району.

Держсанепідемслужба наголошує, що протягом останніх трьох років в області відзначається загострення епідемічної ситуації по лептоспірозу, з високим відсотком летальних випадків. У 2012-2014 роках померло 12 осіб, з них два мешканці м. Кіровограда.

З метою недопущення погіршення епідемічної та епізоотичної ситуації суб’єктам господарювання необхідно проводити дератизаційні заходи, оскільки збільшення популяції дрібних ссавців, зокрема пацюків та мишей, може призвести до поширення небезпечної для людей і тварин інфекції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар