Тяжко чиновникам працювати… у соцмережах

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Не секрет: у Бобринецькому районі пересічні жителі по-особливому, чомусь навіть з певною неприязню ставляться до тих, хто працює в “білому домі”, а чиновників усіх служб зараховують до тих самих, “білодомовських”. У Бобринці “білим домом” називають адмінприміщення, де розміщуються органи влади та ще декілька установ і організацій. І скільки б не розповідали держслужбовці про свої мінімальні заробітки, все одно у людей склалася єдина думка: чому ж цю “бідну” держслужбу майже ніхто не кидає? По правді кажучи, не можна всіх тих, хто належить до чиновницького стану, гребти під одну гребінку. Наприклад, в управлінні соціального захисту службовцям нема коли голову від паперів і цифр відірвати. Тут фахівці працюють до пізнього вечора, доводиться стикатися з різними ситуаціями. Минулого четверга, наприклад, одна з пенсіонерок, яка вимагала гроші від субсидії на вугілля, почала привселюдно роздягатися до… та галасувати. Істерику відвідувачки довелося втихомирювати працівникам управління. Їм та пенсійникам постійно підкидають нові головоломки: то зменшують або збільшують розміри і кількість пільг, категорій населення, яким вони покладені, то порядок субсидування міняють, то пенсії перераховують на три гривні кожному зверху.

Але є “місця”, посади і люди, через яких, власне, і складається така негативна думка в народі. Журналістам, яким за родом діяльності необхідно шукати різну інформацію в різних місцях, довгий час було цікаво спостерігати, як вбиває в розважальних соцмережах робочий час одна молода, але дуже обізнана у справах райдержадміністрації та районної ради чиновниця “білого дому”.

Лише за один день в робочий час (!!!) вона написала декілька обширних коментарів до приватних розмов на одній з розважальних сторінок у відомій соцмережі “ВКонтакті”. Взагалі з “ВКонтакті” на роботі чиновниця майже не виходить. І так майже з дня в день. Складається враження, що службовець працює не в установі, де мають діяти правила внутрішнього трудового розпорядку, а “ботом” — роздавачем інформації в Інтернеті.

Невже платники податків району утримують посадовця поважної установи в комфортному кабінеті, щоб вона на роботі роздавала “коменти” в соцмережах? І куди ж, зрештою, дивиться її начальство, може, ще й премії за інтенсивність нараховує? На таку зарплату, принаймні, можна взяти на роботу одного соцпрацівника по догляду за немічними чи пристарілими.

Для історії і для вищих керівників, якщо їх зацікавить, хто ж ця особа, що витрачає скільки робочого часу на базікання та повчання у соцмережах, ми зберегли скріншоти — з ім’ям, зазначенням часу коментаря в робочі дні тижня і самими коментарями. Напевно, не одні журналісти бачили цю “виснажливу” роботу держслужбовиці в соцмережах. І це навряд чи додало балів самій чиновниці і в цілому держслужбі.

Напевно, не дарма все-таки прем’єр-міністр Яценюк нещодавно говорив про кадровий голод і необхідність кардинальної зміни чиновників на місцях. Якщо керівництво установи, де підлеглі гають робочий час у соцмережі, зволіє вжити заходів, ми обов’язково про це розповімо платникам податків.

Марія Нагай

Поширити:

Залишити коментар:

коментар