Як тренувалися кіровоградські рятувальники (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управлінням ДСНС проведено заняття щодо організації гасіння пожеж та дотримання заходів безпеки під час оперативних дій та виконання службових обов’язків.

19 березня в Управлінні ДСНС України у Кіровоградській області для особового складу пожежно-рятувальної служби на виконання доручення Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбулись заняття на тему: “Організація гасіння пожеж, заходи безпеки під час оперативних дій та виконання службових обов’язків”.

Як зазначив начальник Управління ДСНС у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, метою проведення таких занять є вивчення питань з попередження травматизму серед особового складу під час виконання завдань за призначенням.

Заняття були поділені на дві частини – теоретичну й практичну. Під час теоретичної частини присутнім довели положення ряду нормативних документів. Крім того, важливу увагу звернули на підготовку транспортних засобів до проведення обов’язкового технічного контролю.

Практична частина занять включала 8 навчальних точок, під час яких увагу присутніх акцентували на організації роботи оперативного штабу на пожежі, на безпеці праці під час проведення рятувальних робіт на водних об’єктах, при роботі на висоті під час гасіння пожежі, під час роботи ланок газодимозахисної служби та способах надання домедичної допомоги постраждалим при ліквідації надзвичайних ситуацій, заходах безпеки при проведенні технічного обслуговування та ремонту машин, порядку проведення технічного контролю пожежних автомобілів. Остання, восьма, навчальна точка передбачала двогодинні заняття у теплокамері.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар