В Україну поїхала ще одна гуманітарна колона. Цього разу з Чехії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Колона з чотирьох вантажівок із гумдопомогою, двох автомобілів супроводу та однієї санітарної машини виїхала сьогодні з чеського міста Збірог в Україну, повідомили на офіційному веб-сайті уряду Чехії.

Про це інформує VIDIA.

Чеська неурядова гуманітарна організація «People In Need» проспонсорувала доставку ліків, ковдр, спальних мішків та покрівельних матеріалів українцям з Донбасу. Під час відправки гуманітарного вантажу були присутні представники вищого керівництва країни: прем’єр-міністр Богуслав Соботка, очільник МЗС Любомір Заоралек, а також президент чеського Червоного хреста Марк Юкл.

Прем’єр Чехії Богуслав Соботка зазначив, що його уряд постійно моніторить, чого не вистачає Україні і «майбутніми тижнями чи місяцями хоче підготувати подальшу допомогу і підтримати тим, що справді може надати українським громадянам найбільш ефективну допомогу».

В свою чергу глава чеського зовнішньополітичного відомства Любомір Заоралек повідомив, що його країна спробує використати перемир’я, щоб разом з українським Червоним хрестом швидко передати найнеобхідніше, в тому числі «рятівні набори для поранених чи попалених людей».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар