На бобринецькому базарі страйкували проти підвищення тарифів

Учора підприємці бобринецького КП “Ринок” зібралися на своє віче й заявили про незгоду з дирекцією ринку щодо підвищення ринкового збору з трьох до п’яти гривень за кожен квадратний метр торгової площі.

Про це повідомляє з Бобринця кореспондент Першої електронної. За словами підприємців, їх поставили перед фактом, не пояснивши, на підставі чого зросла плата за послуги. Адже жодного покращення умов торгівлі на ринку за останні місяці 2014 року не відбулося. Отож, вони хотіли б ознайомитися з калькуляцією. На думку підприємців, таке збільшення ринкового збору є невиправданим і непосильним.

Дехто згадав про те, що свого часу працював у райспоживтоваристві, однак при його розпаюванні не отримав своєї частки.
Підприємець Григорій Хижняк заявив:  треба розібратися, кому належить земля ринку – райспоживтовариству чи міській раді. За його словами, в даний час власник остаточно судом не визначений. Підвищення ж плати за послуги ринку, на його думку, не співпадає з державницьким курсом на підтримку й розвиток малого та середнього підприємництва. Нагадаємо, що навесні минулого року група місцевих активістів заявила, що домагатиметься повернення ринку у власність громади, щоб прибуток з нього отримувала місцева казна, а не приватний власник.

На зібранні підприємці вирішили: до з”ясування усіх спірних моментів сплачувати за тарифами 2014 року.  Не в захваті від підвищення оренди й пересічні жителі-покупці, які вважають: таке підвищення тарифів ляже на плечі покупців, а продукти ще більше подорожчають, хоча у Бобринці ціни і без того куди вищі за кіровоградські.

Директор КП “Ринок” Іван Репа пообіцяв винести питання на розгляд правління райспоживтовариства. За його словами, засідання може відбутися вже на початку тижня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар